Financiële SBR-rapportages

Voor veruit de meeste bedrijven (micro, klein en middelgroot) is het verplicht om de jaarrekening  digitaal te deponeren via Standard Business Reporting (SBR). Het deponeren in SBR kan op diverse manieren en is mede afhankelijk van de bedrijfsklasse waarin uw onderneming valt. Ondernemingen in de klasse micro en klein hoeven slechts beperkte informatie te deponeren. Voor grote ondernemingen is deponering via SBR naar verwachting vanaf boekjaar 2022 verplicht. Onze specialisten kunnen u ondersteunen bij deze verplichting.

Deponeren van uw jaarrekening bij de Kamer van Koophandel

Bij deponering van deze stukken is de accountant altijd nodig voor het verstrekken van de controleverklaring in SBR, en het afgeven van een digitale handtekening. Ook als de onderneming ervoor kiest om zelf zorg te dragen voor deponering. Hiertoe zal de accountant de SBR publicatiestukken inhoudelijk toetsen op verenigbaarheid met de inrichtingsjaarrekening. Het SBR publicatiestuk met SBR controleverklaring zijn alleen samen als één pakket in te dienen bij de Kamer van Koophandel.

Wilt u meer weten over SBR; wat dit voor uw onderneming betekent en welke actie u op dit vlak moet ondernemen? Of bent u benieuwd hoe de rapportages van BDO u meer financieel inzicht in uw bedrijfsvoering geven? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met onze specialisten.