• Bouw & Vastgoed

Kansen en uitdagingen

Welke financiële en fiscale kansen zijn er in de bouw- en vastgoedsector? Hoe krijg ik hier meer inzicht in? Hoe kan ik deze kansen het beste benutten? De Nederlandse bouw- en vastgoedbranche is volop in beweging.

Na een aantal turbulente jaren in de bouw gaat het inmiddels weer de goede kant op. Het aantal bouwopdrachten groeit sterk. Bouwbedrijven richten hun blik op de toekomst en laten steeds betere omzetcijfers zien.

De uitdagingen met vastgoed variëren sterk tussen steden. Zo vreest Amsterdam voor een tekort aan kantoorruimte, terwijl Den Haag juist met een overschot aan (rijks-)kantoren kampt. Woningtekorten zijn een meer algemeen probleem. In diverse steden in de Randstad zijn die tekorten enorm en klimt het prijsniveau van woningen naar historische waarden.

Voor zowel bouw- als vastgoedbedrijven biedt de huidige situatie ook kansen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaam bouwen en transformatie. Buitenlandse vastgoedbeleggers tonen steeds meer interesse voor Nederlands vastgoed. Woningcorporaties moeten zich heroriënteren en zoeken samenwerking met commerciële partijen. 

Onze diensten

Bij BDO hebben we volop kennis en ervaring in de Nederlandse bouw- en vastgoedbranche in huis. De specialisten van onze branchegroep Bouw & Vastgoed kennen de uitdagingen waarmee u worstelt. In multidisciplinaire teams combineren we die kennis met expertise in accountancy, belastingadvies, lokale heffingen, financiering en organisatorische vraagstukken. Daardoor is geen vraagstuk ons te complex en zijn we een volwaardige gesprekspartner voor u.

Bij de aanvraag van een omgevingsvergunning, legt de gemeente een aanslag bouwleges op. Waarom het belangrijk is om deze aanslag te beoordelen (en eventueel te betwisten), leest u in deze factsheet

Elk jaar organiseren we voor klanten en relaties BDO Bouwcircles op verschillende plekken in het land.

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO uw organisatie in de bouw- of vastgoedbranche kan helpen? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met een van onze bouw- en vastgoedadviseurs.

Download onze Bouw-brochure ‘Samenwerken vanuit een solide basis’.

Download het BDO-rapport ‘Het geheim van de uitblinkers - Succesfactoren in de Nederlandse bouwsector’ over het geheim van succesvolle bouwondernemingen.

Op Vastgoedjournaal kunt u meer relevante artikelen lezen over de vastgoedbranche.

Lees ook het global blog over Bouw & Vastgoed vanuit BDO International om op de hoogte te blijven van internationale ontwikkelingen in de branche.

Op 30 september en 1 oktober 2016 vond het tweede European Asbestos Forum plaats. Namens BDO sprak Arjan Endhoven over de negatieve invloed van asbest op de waarde van vastgoed. Bekijk het verslag.

 

Lees de blogs over Bouw & Vastgoed