• Laat data voor
    je werken

    Digitale transformatie in de bouw- & vastgoedbranche

    Download uitgave

Kansen en uitdagingen

De Nederlandse bouw- en vastgoedbranche zit al enige tijd in de economische lift omhoog. Welke financiële en fiscale kansen en ontwikkelingen zijn er in de sector? Hoe krijg ik hier meer inzicht in? En hoe kan ik deze kansen en ontwikkelingen het beste benutten in mijn bedrijf?

De bouwsector groeit al enkele jaren hard. Dat leidt tot nieuwe uitdagingen, zoals in het vinden en binden van het juiste kwalitatieve personeel. De schaarste aan bouwmaterialen drijft de prijzen op, scherpte op calculaties is meer dan eens vereist. De bouwplaats verandert onder invloed van vergaande prefabricage, robotisering en 3D printing. Circulair bouwen en hergebruik van materialen bieden nieuwe kansen.

De woningmarkt is eveneens snel hersteld, veel geschikte kantoren zijn inmiddels getransformeerd naar appartementen. Uitdagingen zijn schaarste en de langere doorlooptijd van nieuwbouw. Logistiek en hotelbeleggingen zijn eveneens populair. Retail wordt kritisch bekeken ten opzichte van de e-commerce ontwikkelingen. Verduurzaming van vastgoedbezit is een must. Buitenlandse vastgoedbeleggers en particulieren zijn de grote kopers op de Nederlandse vastgoedmarkt.

Onze diensten

Bij BDO hebben we volop kennis en ervaring in de bouw- en vastgoedbranche in huis. De specialisten van onze branchegroep Bouw & Vastgoed kennen de uitdagingen waarmee u worstelt. In multidisciplinaire teams combineren we die kennis met expertise in accountancy, belastingadvies, financiering, waarderings- en organisatorische vraagstukken. Daardoor is geen vraagstuk ons te complex en zijn we een volwaardige gesprekspartner voor u.

Digitale transformatie in de bouw- & vastgoedbranche

In deze speciale uitgave geven branche experts hun visie op toekomstige ontwikkelingen. Lees de klantcase met Jaap van der Bijl, CEO van vastgoedbelegger Altera, over de kansen die data biedt voor duurzamer en efficiënter vastgoed. Mark ter Hark van Dura Vermeer vertelt dat digitalisering niet alleen het bouwproces efficiënter maakt, maar er ook voor gaat zorgen dat kantoren en huizen in de toekomst beter voldoen aan de wensen van de eindgebruiker. Wouter Truffino, eigenaar van Holland ConTech en PropTech  gaat in op de trends die hij ziet in de sector. Download de uitgave via onderstaande button. 

Download uitgave

Samenwerking BDO en Zoncoalitie

Sinds kort werkt het Bouw & Vastgoed-team van BDO samen met Zoncoalitie. Een onafhankelijk platform voor advies en ontwikkeling van zonnestroomprojecten. BDO zet daarbij haar expertise op financieel en fiscaal vlak in, zodat een optimale oplossing op zowel technisch als cijfermatig gebied wordt geboden. Lees hier het artikel van Zoncoalitie en BDO op Vastgoedmarkt.nl: ‘Met zonnestroom haal je rendement uit je dak’

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO uw organisatie in de bouw- of vastgoedbranche kan helpen? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met een van onze bouw- en vastgoedadviseurs.

Evenementen

2 februari 2022 – webinar Cybersecurity: wake-up call voor de bouwsector. Meer informatie en aanmelden: link.

Voor overige events bezoek de evenementenpagina

Publicaties

Op Vastgoedjournaal kunt u relevante artikelen van ons lezen over financiële en fiscale kansen en ontwikkelingen in de bouw- en vastgoedbranche. Zie ook de Taxspecial 2021 van PropertyNL met bijdragen van BDO Belastingadviseurs. Lees ook de internationale website van bouw en vastgoed, REAL ESTATE & CONSTRUCTION vanuit BDO International om op de hoogte te blijven van internationale ontwikkelingen in de branche. Via ondestaande button kunt u tevens onze bouw- & vastgoedblogs lezen:

meld u hier aan voor de nieuwsbrief