• Laat data voor
    je werken

    Digitale transformatie in de bouw- & vastgoedbranche

Kansen en uitdagingen

De Nederlandse bouw- en vastgoedbranche zit al enige tijd in de economische lift omhoog. Welke financiële en fiscale kansen en ontwikkelingen zijn er in de sector? Hoe krijg ik hier meer inzicht in? En hoe kan ik deze kansen en ontwikkelingen het beste benutten in mijn bedrijf?

De bouwsector groeit al enkele jaren hard. Dat leidt tot nieuwe uitdagingen, zoals in het vinden en binden van het juiste kwalitatieve personeel. De schaarste aan bouwmaterialen drijft de prijzen op, scherpte op calculaties is meer dan eens vereist. De bouwplaats verandert onder invloed van vergaande prefabricage, robotisering en 3D printing. Circulair bouwen en hergebruik van materialen bieden nieuwe kansen.

De woningmarkt is eveneens snel hersteld, veel geschikte kantoren zijn inmiddels getransformeerd naar appartementen. Uitdagingen zijn schaarste en de langere doorlooptijd van nieuwbouw. Logistiek en hotelbeleggingen zijn eveneens populair. Retail wordt kritisch bekeken ten opzichte van de e-commerce ontwikkelingen. Verduurzaming van vastgoedbezit is een must. Buitenlandse vastgoedbeleggers en particulieren zijn de grote kopers op de Nederlandse vastgoedmarkt.

Onze diensten

Bij BDO hebben we volop kennis en ervaring in de bouw- en vastgoedbranche in huis. De specialisten van onze branchegroep Bouw & Vastgoed kennen de uitdagingen waarmee u worstelt. In multidisciplinaire teams combineren we die kennis met expertise in accountancy, belastingadvies, financiering, waarderings- en organisatorische vraagstukken. Daardoor is geen vraagstuk ons te complex en zijn we een volwaardige gesprekspartner voor u.

Samenwerking BDO en Zoncoalitie

Sinds kort werkt het Bouw & Vastgoed-team van BDO samen met Zoncoalitie. Een onafhankelijk platform voor advies en ontwikkeling van zonnestroomprojecten. BDO zet daarbij haar expertise op financieel en fiscaal vlak in, zodat een optimale oplossing op zowel technisch als cijfermatig gebied wordt geboden. Lees hier het artikel van Zoncoalitie en BDO op Vastgoedmarkt.nl: ‘Met zonnestroom haal je rendement uit je dak’

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO uw organisatie in de bouw- of vastgoedbranche kan helpen? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met een van onze bouw- en vastgoedadviseurs.

Evenementen/webinars

Onlangs organiseerde BDO Bouw & Vastgoed het webinar ‘Vastgoedfiscaliteit 2023’. Tijdens dit webinar brachten specialisten van BDO u op de hoogte van de fiscale ontwikkelingen waarmee de vastgoedmarkt rekening mee moet houden in 2023 en daarna. Bekijk het webinar hier.

Voor aankomende events en webinars, bekijk hier het evenementenoverzicht

Publicaties

Bent u ook benieuwd naar de internationale ontwikkelingen in de branche? Neem dan een kijkje op BDO Global Real Estate & Construction.

Wilt u als eerste uitnodigingen voor onze inspirerende evenementen ontvangen? Of bijvoorbeeld het laatste nieuws over wet- en regelgeving of actuele publicaties? Al meer dan 19.000 abonnees hebben zich ingeschreven op onze e-mailnieuwsbrief.

meld u hier aan voor de nieuwsbrief