• Woningcorporaties

BDO voor woningcorporaties

Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken veiligstellen? Woningcorporaties hebben belangrijke maatschappelijke taken, maar de financiering van hun (kern)activiteiten staat onder druk. Er zijn strikte voorschriften voor het verdienmodel en complexe wet- en regelgeving rondom maatschappelijke verantwoording. Woningcorporaties voelen zich genoodzaakt om transparant verantwoording af te leggen over hun prestaties en bestede middelen. Dat vraagt om een bedrijfsmatige aanpak en slimme oplossingen die niet alleen hun continuïteit waarborgen, maar ook maatschappelijke taken veiligstellen.

Specialisten met een brede blik

Onze specialisten van de branchegroep Woningcorporatie kunnen u bij deze verandering en bijpassende oplossingen ondersteunen. Daarbij kunt u vertrouwen op uitgebreide ervaring: we adviseren en ondersteunen meer dan 175 woningcorporaties bij zeer uiteenlopende opdrachten, zowel op financieel, fiscaal-juridisch als organisatorisch vlak. Onze professionals kennen de uitdagingen waarmee u als woningcorporatie in deze tijden worstelt. Samen met collega’s in andere branches van de publieke sector vertalen we actuele ontwikkelingen en inzichten naar gerichte adviezen en praktische ondersteuning voor uw organisatie.

Thema's

Dankzij onze brede oriëntatie is geen thema ons bij BDO te ingewikkeld. Onze specialisten kunnen onder meer ondersteunen bij:

Strategische allianties 

De ontwikkelingen en uitdagingen in het publieke domein zijn te complex geworden om alleen op te lossen. Samenwerken is het antwoord. Het aangaan van strategische allianties, in welke vorm dan ook, is echter niet eenvoudig. Samenwerken is lastig. Want hoe kies je de juiste samenwerkingspartner, en met welk doel? Welke afspraken maak je met elkaar? Vragen als deze hebben wij voorgelegd aan diverse partijen. Uit eerste hand vertellen zij waarom ze hebben besloten om samen te werken met andere organisaties, wat de allianties hen opleveren, waar ze tegenaan lopen en welke lessen ze hebben geleerd. Benieuwd naar de inspirerende verhalen? Bekijk dan de publicatie via onderstaande button: 

Bekijk dossier strategische allianties

Contact

Meer dan 19.000 abonnees gingen u voor: schrijf u nu in voor de BDO e-mailnieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken nieuwe perspectieven op thema's zoals vastgoedverduurzaming en public finance. 

Meld mij aan voor e-mailnieuwsbrief

Bent u benieuwd hoe BDO u als woningcorporatie kan helpen? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met een van onze specialisten via telefoonnummer (088) 236 48 00 of stuur een e-mail.