Food & Flowers

Innovatief ondernemen

Toekomstbestendig ondernemen

Van voedselverwerkende industrie tot veredelaars en ondernemers in de glastuinbouw; de branche staat onder druk van grote thema’s als verduurzaming, arbeidskrapte en hoge energie- en transportprijzen. Bovendien krijgt de sector in toenemende mate te maken met strenge (internationale) wet- en regelgeving. Wat kunt u doen om onder de huidige en toekomstige omstandigheden succesvol én compliant te zijn? En, hoe kunt u meer financieel voordeel behalen voor uw (familie)bedrijf?
 

Kapitaalintensieve branche

Er is veel geld nodig om ondernemingen in een kapitaalintensieve branche als deze te kunnen ‘drijven’, omdat ze hun plannen vaak vooruit moeten financieren. Wie innovatie wil doorvoeren in producten, zal dat vaak eerst zelf moeten bekostigen om de eindproducten te maken. Toch blijkt uit onderzoek dat veel ondernemingen niet bekend zijn met subsidiemogelijkheden als de innovatiebox of Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO). Dat is een van de redenen dat deze markt zich momenteel kenmerkt door de aan- en verkoop van ondernemingen aan, bijvoorbeeld, investeringsfondsen en private equity. Voor familiebedrijven in deze sector is opvolging, met oog voor continuïteit en van het bedrijf en harmonie in de familie een belangrijk vraagstuk.

Dit kan BDO voor u betekenen

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie- en andere stimuleringsmaatregelingen, wilt u aan de slag met duurzaamheid of heeft u andere uitdagingen? Wij ondersteunen ondernemers veelvuldig op het gebied van waardering, werken met arbeidsmigranten, duurzaamheidsverslaggeving (CSRD) en specifieke fiscale regelingen. Onze specialisten helpen u op weg met de transitie naar een duurzame, gezonde en innovatieve leefomgeving. U innoveert, wij assisteren. 

Voor wie we werken


Zó innoveert de Nederlandse foodsector

Zó innoveert de Nederlandse foodsector

'Zonder innovatie geen vooruitgang, dat heeft de Nederlandse foodsector de afgelopen decennia wel bewezen. Toch moet en kán het beter, voor een bestendige toekomst. Want die is allerminst vanzelfsprekend.' BDO deed onderzoek onder vertegenwoordigers uit de foodsector naar de drijfveren én belemmeringen op het gebied van innovatie.
Lees onderzoek

Gerelateerde diensten

BDO ondersteunt en begeleidt bedrijven en organisaties bij de transformatie naar een meer duurzaam businessmodel. Vanaf de prille start of alleen op deelgebieden. Dat draagt bij aan een veerkrachtige, winstgevende bedrijfsvoering. We helpen u om de toekomstbestendigheid van uw organisatie te versterken. Duurzaamheid geeft immers energie en borgt dat een organisatie in contact staat met maatschappelijke ontwikkelingen. Benieuwd hoe we uw organisatie kunnen ondersteunen?

LEES MEER

Heeft u in uw onderneming geld nodig, maar is het lastig financiering te vinden? Er zijn veel nieuwe financieringsvormen op de markt, dus het is lastig om te besluiten wat bij u past. Onze professionals zorgen ervoor dat u de juiste financiering aanvraagt met een helder plan dat past bij uw onderneming. 

LEES MEER

Ontwikkelt uw (familie)bedrijf innovatieve technische producten of diensten? Dan kan dit een behoorlijk belastingvoordeel opleveren. Met de Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) betaalt u bijvoorbeeld minder belasting over de uitgaven die u doet rondom de innovaties binnen uw bedrijf. En de innovatiebox geeft u korting op de vennootschapsbelasting die u betaalt voor de winst die u heeft door de innovatie. Benieuwd of u hiervoor in aanmerking komt?

LEES MEER

Wanneer uw organisatie zich in een uitdagende situatie bevindt, of dreigt te komen, is het belangrijk dat er een deskundige professional naast u staat. Iemand die het overzicht terugbrengt, inzicht geeft in de complexe situatie en u helpt om de juiste keuzes te maken. Bij BDO staan we voor u klaar met passend advies.  

LEES MEER

Familiebedrijven kenmerken zich door de complexe en soms emotioneel geladen dynamiek. Onze specialisten helpen ondernemers op een toekomstbestendige manier vooruit met oog voor de continuïteit van uw familiebedrijf. Denk hierbij aan (nood)opvolging, vastlegging en fiscale aandachtspunten. Benieuwd?  

LEES MEER

Contactpersonen