Familiebedrijvenboek ‘Koersen op continuïteit’

Zes familiebedrijven over het waarborgen van continuïteit: VDL Groep, The Schippers Group, Kwabo & Bolster Investment Partners, Demaco, BCD & BORON en VP Capital

Familiebedrijf in balans

Familiebedrijven laten keer op keer zien dat ze door betrokkenheid van de familie/ aandeelhouders, langetermijnvisie en ondernemerschap een uniek onderscheidend vermogen hebben. Voor een familiebedrijf is een goede balans tussen familie- en bedrijfsbelangen essentieel. Kenmerkend aan het familiebedrijf is de unieke combinatie van het bedrijfsmatige met de familiedynamiek. Dit is hun kracht, maar soms ook een uitdaging. De balans tussen eigendom, de onderneming en de familie, is de basis voor de bedrijfscontinuïteit. Het verschilt per familiebedrijf in hoeverre de familiebelangen meewegen in relatie tot toekomstige ambities en ontwikkelingen. Maar hoe doe je dat, als emotionele argumenten ook van invloed zijn op de bedrijfsvoering?

Continuïteit van het familiebedrijf

Iedere onderneming is bezig antwoord te geven op de impact van de snel veranderende wereld op de organisatie, processen en medewerkers. Als ondernemer in een familiebedrijf benadert u strategische vraagstukken en te maken keuzes altijd vanuit de context en historie van de ondernemende familie. Wat is de familiestrategie, welke familiewaarden zijn van invloed en hoe vertaalt u deze naar de bedrijfsstrategie?

Waardengedreven karakter

Waardengedreven karakter

Familiebedrijven staan bekend om hun waardengedreven karakter. Familie en bedrijf zijn vaak sterk verweven. Onderneming, eigendom en familie zijn de drie krachtenvelden die samen de kern van ieder familiebedrijf vormen, waarbinnen het juiste evenwicht gehandhaafd moet worden. Alles moet bijdragen aan de continuïteit en harmonie. Daarom staan bij BDO niet alleen de eigenaar en de onderneming centraal, maar juist ook de verhoudingen binnen de familie. Onze specialisten worden dan ook vaak als vertrouwenspersonen van de ondernemer en de familie gezien. Wij kunnen emoties objectief beschouwen en in goede banen leiden, zodat de kracht van het familiebedrijf optimaal wordt benut.
Lees meer
Wetenschappelijk onderzoek en succesverhalen van familiebedrijven

Wetenschappelijk onderzoek en succesverhalen van familiebedrijven

Geregeld brengt BDO publicaties uit met medewerking van een groot aantal inspirerende familiebedrijvenondernemers. Met gefundeerde ontwikkelingen vanuit de wetenschap, weten we nog beter welke thema's spelen bij familiebedrijven. Benieuwd?
Lees meer

Gerelateerde evenementen

Contactpersonen