Impact Centre

Bij BDO tellen we maatschappelijke winst ook mee. Zo controleren en adviseren we onze klanten in hun duurzaamheidstransitie, maar daarnaast dwingen we onszelf ook tot het stellen van ambitieuze doelen. Met het BDO Impact Centre geven we hier met enthousiasme invulling aan.

Het BDO Impact Centre bestaat een (multidisciplinair) team binnen BDO met medewerkers die – naast hun reguliere functie binnen BDO – een groot maatschappelijk hart hebben en richting geven aan onze strategie door BDO’ers te inspireren, activeren, verbinden. Het Impact Centre wil waarde toevoegen aan de vitaliteit van medewerkers, én mensen of organisaties waarmee we samenwerken. Dit past bij onze strategie ‘voor mens & maatschappij’.

Verschil maken met het BDO Impact Centre

BDO draagt actief bij aan zes Sustainable Development Goals (SDG’s) die passen bij onze organisatie: goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid, eerlijk werk en economische groei, ongelijkheid verminderen en klimaatactie. Vanuit het Impact Centre kiezen wij voor samenwerkingen die hieraan bijdragen. Wij geloven dat we met langdurige samenwerkingen meer impact maken.  

Brede scope aan projecten

Impactvol ondernemen zit inmiddels helemaal verweven in het DNA van BDO. Dat is eigenlijk ook niet meer dan logisch. BDO is een mensgerichte organisatie. Dat zeggen we niet alleen, dat voelen we ook zo en daar handelen we naar.

Het Impact Centre heeft projecten binnen de pijlers Environment, Social en Governance (ESG). We bieden collega’s de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen voor maatschappelijke organisaties waarmee we samenwerken. Daarnaast stimuleren we collega’s om projecten aan te dragen waarmee zij zelf óf in samenwerking met collega’s het verschil willen maken. We kijken als Impact Center ook kritisch naar onze eigen BDO-bedrijfsvoering. Zo blijven we ons ontwikkelen op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen.

Meer weten? Bekijk de video, of neem contact op met Sophie Albers.
Neem contact op