Brexit

29 maart 2019 stond bij velen van ons al een tijd op de agenda; het moment dat het Verenigd Koninkrijk hoogstwaarschijnlijk uit de EU zou stappen. Dit zou resulteren in limieten op het vrije verkeer van goederen, personen, kapitaal en diensten tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Hoewel brexit nog steeds volledig onvoorspelbaar is en allerlei scenario’s als deal, no-deal, uitstel en afstel de revue passeren, kampen ondernemingen met bredere uitdagingen. Maar veranderingen zoals ontwikkelingen in technologie, toenemende handelsconflicten en globalisering bieden nieuwe kansen!

Bereid u voor; 6 tips!

BDO adviseert u om een ‘worst case brexit scenario’ voor uw organisatie te ontwikkelen, gebaseerd op een no-deal-scenario. Ondanks het feit dat dit scenario de meeste directe gevolgen voor ondernemers met zich meebrengt, komt u op deze manier voor de minste verrassingen te staan. Maar waar dient u binnen dit worst case brexit scenario rekening mee te houden? En hoe bereidt u zich daar op voor? Download onze 6 ‘checks’ ter voorbereiding op de brexit!

download voorbereidingstips

BDO als strategisch brexit adviseur

BDO kan u ondersteunen en adviseren in de voorbereidingen voor dit worst case scenario en de gevolgen van een brexit. Zo adviseren wij over douaneregelingen en invoerrechten, btw en vennootschapsbelasting. Op juridisch vlak ondersteunen wij u onder andere op het gebied van contracten, werknemers en data privacy.

Ongeacht wat de concrete uitkomst van brexit ook zal zijn; onze hulp levert u efficiëntieverbeteringen in uw supply chain, verbeterede systemen en een beter en veerkrachtiger businessmodel op. Dit doen we door de kennis van onze adviseurs, die op internationale schaal opereren, op regionaal niveau in te zetten. Ons doel? Op strategisch niveau meedenken in de kansen die brexit voor uw organisatie bieden!

Meer informatie

Voor meer informatie rondom het thema brexit, kunt u contact opnemen met één van onze specialisten