Onderzoek:

Global Risk Landscape 2021

27 juli 2021

Waarom reageerde een kwart van de topmanagers wereldwijd niet snel genoeg op de pandemie? Biedt bereidheid om risico’s te nemen bescherming tegen een crisis? En zouden we nog eens goed moeten kijken naar de beheersing van bedrijfsrisico’s? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod in het rapport Global Risk Landscape 2021.

Aan de hand van de ervaringen en inzichten van 500 topmanagers van over de hele wereld komen in deze zesde editie van de Global Risk Landscape de gemeenschappelijke kenmerken naar voren van de managers die zich tijdens de pandemie het best hebben aangepast. Het rapport gaat in op alle aspecten van risicomanagement en -beperking, van blame-cultuur en obstakels tot reactieve besluitvorming en het gebruik van technologie en de risico’s die daaraan verbonden zijn.

Het onderzoek betrof een breed scala aan onderwerpen en leverde een schat aan nuttige gegevens op die in dit rapport zijn opgenomen. We bieden u op verschillende manieren toegang tot de waardevolle inzichten en gegevens. Hopelijk bevat het rapport de informatie die voor u nuttig is.

Lees het volledige rapport Global Risk Landscape 2021 en kom meer te weten over:

  • Hoe hebben ondernemingen zich aangepast aan niet eerder vertoonde gevolgen van de crisis?
  • Op welke manier moeten de uitgangspunten voor langetermijn-risicomanagement na dit jaar worden aangepast?
  • Welke gevaren brengt een ‘blame-cultuur’ met zich mee?
  • Wat is het verband tussen technologie en risicomanagement?
  • Welke risico’s zien CEO’s hierna op zich afkomen en hoe gaan zij hiermee om?

Lees het onderzoek hier