Artikel:

‘Foutencultuur verbeteren, hoe moeilijk kan het zijn?’

18 december 2017

Op donderdag 7 december organiseerde BDO het seminar: ‘Gedrag & cultuur in de financiële sector’ bij Villa Oldenhoff in Abcoude. Een bijeenkomst waar bestuurders en commissarissen uit de financiële wereld acte de présence gaven, maar ook toezichthouders van bijvoorbeeld woningcorporaties en zorginstellingen. 

De toenemende wet- en regelgeving in de financiële sector is voor veel beslissers een steeds grotere bron van zorg. Nu de balans tussen ‘harde’ en ‘zachte’ beheersmaatregelen lijkt door te slaan naar de harde kant, is de tijd rijp om extra aandacht te besteden aan de bedrijfscultuur. Er is dringende behoefte aan praktische handvatten voor het meten van en ingrijpen in gedrag en cultuur binnen organisaties. Vanuit die gedachte organiseerde BDO dit seminar.


Verbaal en digitaal

De line-up bestond uit drie sprekers: Danny van Dijk (gedrag- en cultuurspecialist binnen het Expertisecentrum van AFM), Erik Schrijvens (partner bij BDO en specialist in verandertrajecten) en Victor Lamme (hoogleraar en hersenonderzoeker bij de afdeling Psychologie van de UvA). De aanwezigen konden niet alleen verbaal, maar ook digitaal van zich laten horen, dankzij de inzet van Buzzmaster; een technologie die de aanwezigen in staat stelt via hun smartphone te reageren op stellingen en open vragen, waarvan de antwoorden dan snel (en deels anoniem) op het scherm te zien zijn. De inzet van deze technologie bleek een zeer effectieve methode om de tongen los te maken en de uiteenlopende meningen op evenwichtige wijze voor het voetlicht te brengen.

Bent u benieuwd naar het verslag dat we maakten over dit seminar? Dan kunt u het downloaden via onderstaande button.

Download het verslag