Uw Persoonlijk Financieel Plan

Een financiële planning is steeds belangrijker onder de huidige economische en sociale ontwikkelingen. U wordt immers steeds meer geacht om zelf te zorgen voor uw inkomen na uw pensioengang en bij eventuele calamiteiten. Ook de wetgeving op deze punten wordt steeds ingewikkelder. Versoberingen op het gebied van pensioenen, hypotheekrenteaftrek en sociale zekerheid hebben rechtstreeks invloed op uw financiële toekomst.

Met een weldoordacht financieel plan krijgt u inzicht in het verloop van uw inkomen en vermogen in verschillende situaties. Het laat zien wat de financiële risico’s en kansen zijn in uw specifieke situatie en helpt u bij het nemen van beslissingen bij belangrijke situaties. Denk aan de start of beëindiging van een onderneming, een huwelijk, een nieuwe woning, een bedrijfsoverdracht, schenkingen, (vroeg)pensioen, een echtscheiding, het aflossen van een hypotheek of het verblijf in een zorginstelling.

Onze aanpak

Bij BDO brengen we samen met u in kaart wat uw wensen en doelen zijn, of deze haalbaar zijn en aan welke aandachtspunten u moet denken. Zo komen we tot een plan waarin ook financiële en fiscale voordelen zijn opgenomen. Gebeurtenissen die uw financiële situatie rechtstreeks beïnvloeden, houden we in het oog. Denk aan arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijden en echtscheiding.

Onze adviseurs hebben alle benodigde kennis en ervaring in huis om voor u een Persoonlijk Financieel Plan op te stellen. Kenmerkend is hun persoonlijke benadering. Fiscalisten, pensioenspecialisten en estate planners werken bij ons altijd samen in multidisciplinaire teams. Omdat het bij ons niet gaat om het verkopen van verzekeringen, financieringen en spaar- en beleggingsproducten, kunt u altijd rekenen op een volledig onafhankelijk opgesteld plan.

Contact

Wilt u weten of uw wensen, doelen en dromen financieel haalbaar zijn? Neem direct contact op met een van onze adviseurs voor meer inzicht in uw financiële planning. Meer informatie over onze diensten vindt u in de leaflet 'Financiële Planning'.