Deskundig advies voor uw oudedagvoorziening

Pensioen klinkt voor veel mensen ver weg. Maar het regelen van een degelijke oudedagvoorziening ligt voor een groot deel in úw handen. U bepaalt voor een groot deel zelf of u na uw pensionering kunt blijven leven zoals u dat nu doet. Voor ondernemers geldt dit nog sterker: zij regelen hun pensioen meestal volledig zelf.

Bij BDO geloven we dat u de status van uw pensioen elke paar jaar in beeld zou moeten (laten) brengen. Alleen zo weet u altijd waar u aan toe bent. Onze pensioenspecialisten helpen u graag met zo’n periodieke update. Bij hen kunt ook terecht met vragen over de pensioenregeling voor uw personeel, waarin u een spilfunctie vervult. Is het voor uw personeel duidelijk hoe hun pensioenregeling in elkaar zit? Worden zij voldoende op de hoogte gehouden, en welke rol heeft u daarin?

Uw pensioenaanspraken onder de loep

Omdat het ondernemerspensioen in 2016 grondig wordt gewijzigd, is het verstandig om met uw adviseur te bespreken wat u het beste met uw opgebouwde pensioenaanspraken in uw BV kan doen. Houdt u uw pensioen bijvoorbeeld in eigen beheer? En wat gaat u met uw lijfrenten en stamrechten doen? Bij een goede pensioenregeling hoort ook een voorziening voor uw nabestaanden.

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO u bij uw eigen oudedagvoorziening of die van uw personeel kan helpen? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met onze specialisten. Wij schetsen de mogelijkheden graag voor u.