BDO als uw accountant, gespecialiseerd in subsidiecontroles

Innovatie stimuleert het concurrentievermogen van onze nationale en Europese economie. Het leidt tot oplossingen voor milieutechnische en maatschappelijke zaken als klimaatverandering, vergrijzing of duurzame energie. Subsidieprogramma’s zoals Horizon 2020, Interreg 2014-2020 en OP EFRO 2014-2020 zijn bedoeld om innovatie te stimuleren. Doet uw organisatie onderzoek voor technologische ontwikkeling en innovatie? Dan kan het zijn dat u voor subsidie in aanmerking komt. Een voorwaarde is wel dat u een subsidieverantwoording opstelt. Die verantwoording moet vaak op zijn beurt door een externe, onafhankelijke accountant worden gecontroleerd.

Met een subsidieverantwoording laat u dan aan de verstrekker – de Europese Commissie en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bijvoorbeeld – zien dat u het geld ook echt goed besteedt. Als de verstrekker ook een controleverklaring of een rapport van bevindingen door een onafhankelijke, externe accountant eist, kan BDO u helpen.

Altijd de laatste kennis dankzij Subsidy Expertise Centre

Bij BDO beschikken we altijd over de laatste kennis van subsidieprogramma’s dankzij ons Subsidy Expertise Centre (SEC). Daar bundelen we onze kennis uit heel Europa. Ook onze teamleden zelf zijn stuk voor stuk op hun kennis en ervaring geselecteerd. De vijf kernpunten van BDO Subsidiecontrole zijn:

  • een bewezen track record;
  • onafhankelijke en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening;
  • een competitief prijsmodel;
  • betrouwbare, transparante en korte communicatielijnen;
  • tijdige oplevering van uw financiële stukken.

Onze aanpak

De specialisten van BDO Subsidiecontrole zijn op de hoogte van de meest voorkomende subsidievoorwaarden en de hierin gestelde eisen aan subsidiabele kosten. Onze projectcontroles worden op maat voor u ingericht. Op voorhand maken we met u duidelijke afspraken, waardoor de doorlooptijden van de projectcontroles zo beperkt mogelijk gehouden kunnen worden.

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO u bij uw subsidiecontrole kan helpen? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met een van onze specialisten. Wij lichten onze dienstverlening graag nader toe.