Legal

Juridische kwesties zijn per definitie gevoelig: er staat veel bij op het spel en het gaat vaak om mensen. Bij ontslagen, reorganisaties en twijfel over arbeidsvoorwaarden zoekt u kennis van zaken en zorgvuldige begeleiding. Staat u als ondernemer op het punt om uw bedrijf te verkopen of herstructureren, dan wilt u eerlijk en professioneel advies en adequate begeleiding.

Bij BDO begrijpen we de gevoeligheden die met juridische kwesties gepaard gaan. Onze juristen hebben uitgebreide ervaring met grote én (middel)grote ondernemingen, in zowel de publieke als de private sector. Ook werken we actief aan onze kennis van het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht. Als partner van de Erasmus Universiteit Rotterdam houden we onze vaktechnische kennis op peil en dragen we tegelijkertijd bij aan de aansluiting van het onderwijs bij de praktijk.

Juridische vraagstukken

Vraagstukken rond arbeidsrecht en ondernemingsrecht waarmee onze juristen u helpen, omvatten onder meer:

  • Ontslag (zowel individu als groep);
  • Vergoeding en sociaal plan;
  • Medezeggenschapsissues (OR);
  • Individuele en collectieve arbeidsvoorwaarden;
  • Overnames en herstructurering;
  • Commerciële contracten;
  • Conflicten tussen aandeelhouders (bemiddeling en advies).

Aan elk juridisch vraagstuk gaat een vraag vooraf. Ook daarbij helpen onze juristen. Daarom kiezen we altijd voor een brede benadering: uw juridische vraag is ons vertrekpunt, maar we houden ook oog voor andere kwesties die binnen uw organisatie spelen. We nemen al uw juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies en begeleiden u zorgvuldig.

Contact

Zit u met een juridisch vraagstuk in uw maag en wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.