• Cyber Security

    Ervaringen met team Cyber Security van BDO Digital

    NEEM CONTACT OP

Wat klanten over ons zeggen

Met het vele werk wat wij in onze cybersecurity diensten hebben gestoken zijn we trots op het resultaat. Lees over de ervaringen van onze opdrachtgevers. Zij vertellen over de opdrachten die we voor hen uitgevoerd hebben over hoe zij de samenwerking met BDO Digital ervaren hebben.


Stichting Pensioenfonds Wolters Kluwer

‘We halen alles uit de kast om onszelf goed te beschermen’

André Keur, sinds 2008 de managing director van het ondernemingspensioenfonds van Wolters Kluwer (Nederland); wereldwijd aanbieder van professionele informatie, diensten en softwareoplossingen.

‘Als pensioenfonds sta je de hele dag in de spotlights. En terecht, met zo veel geld in de pot en een grote schat aan gevoelige informatie. De beveilingslat ligt daardoor zo hoog dat het voor onze systeembeheerders een steeds grote uitdaging is om problemen te voorkomen. Zeker in deze IT-wereld, die zo razendsnel verandert. 

Met alle dreiging in de lucht had ik enkele jaren geleden twee doelen voor ogen: onze IT-kennis opkrikken en samenwerken met een onafhankelijke club die ons een zekere gemoedsrust kan brengen, met diensten (weet ik nu) als security strategy, baselining en ethical hacking. Het blijft natuurlijk een rat race met oplichters, je bent nooit 100% in control. Het enige dat wij kunnen doen, is zorgen dat ons niets te verwijten valt. En dat betekent alles uit de kast halen om onszelf goed te beschermen.

Daarom hebben we anderhalf jaar geleden gekozen voor de integrale, multidisciplinaire aanpak van BDO Digital/Cyber Security. We zijn sindsdien constant met elkaar in gesprek over de ontwikkelingen en bijkomende risicoscenario’s. Kees en zijn team houden ook de hele dag door een vinger aan de pols. Het prettige daarbij is dat deze echte bèta-jongens communicatief heel sterk zijn. Ze doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Op een dusdanige manier dat ik het ook snap. Waardoor ik inmiddels kan meepraten over onderwerpen als maturity assessment, phishing en incident response. Wat mij tot een kennisniveau heeft gebracht dat ik zelf ook kan denken: kom maar op!’


VodafoneZiggo 

Ze draaien niet om de zaken heen’

Hessel Boschma, als product owner VodafoneZiggo Business Partner Portal verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de website voor de zakelijke markt.

‘Mijn twee primaire doelen zijn datalekken voorkomen en niet gegijzeld worden. BDO Digital brengt de risico’s voor ons in kaart. De communicatie daarbij is superduidelijk, in heldere woorden. Kees Plas en zijn collega’s hebben verstand van de materie en draaien niet om de zaken heen. In deze tak van sport past ook geen wollig taalgebruik, je moet man en paard noemen. Het team is grondig, discreet, up-to-date, alert en accuraat. Die meerwaarde bleek laatst weer in voorbereiding op de lancering van een digitale kluis, waarbij we BDO Digital hebben gevraagd om via white hat hacking, oftewel ethical hacking, de kluis te kraken. Of ze dat ook is gelukt?’ Met een knipoog: ‘Daar kan ik geen uitspraken over doen.’


Sentia

‘Pragmatische aanpak en local touch’

Hans Reinhart, Director Consulting bij Sentia, de Europese dienstverlener op het gebied van hybride cloud services en applicatiediensten, die organisaties helpt met hun digitale transformatie.

‘BDO heeft voor ons een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de aansluiting tussen vraag en aanbod in de markt van public cloud. Gericht op de adoptie van public cloud in de grootzakelijke markt voor bedrijfskritische applicaties. Welke criteria zijn voor bedrijven belangrijk in de keuze die ze maken voor een dienstverlener? Hoe beoordelen zij de aanbieders van cloud services? Op dat soort vragen zochten wij antwoord.

Belangrijk aandachtspunten bij dit soort onderzoek is dat de output bruikbaar is. Wat vertelt en leert dat rapport ons, zodat we daarmee daadwerkelijk aan de gang kunnen gaan? De resultaten uit dat onderzoek bevestigen dat we als bedrijf op de goede weg zijn. Tegelijkertijd hebben we op basis van nieuwe inzichten uit dat rapport organisatorische aanpassingen doorgevoerd om de groei te faciliteren die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Wat ons met name aansprak in de samenwerking met BDO was de pragmatische, professionele en onafhankelijke aanpak, in combinatie met een local touch!’


Wilt u weten wat BDO Digital voor u kan betekenen?

Neem contact op