Op zoek naar nieuwe winst

Haalt u het uiterste uit uw onderneming? Of zit er meer in?
Beter presteren willen we allemaal. Toch is rendementsverbetering voor veel bedrijven een moeilijk thema. Ondernemers en managers worstelen dagelijks met het rendement van hun bedrijf. De markt is nog steeds lastig en prijsdruk is aan de orde van de dag.

Het rendement onder aan de streep is het gevolg van de keuzes die door de ondernemer en binnen de onderneming gemaakt worden. Grofweg is rendement het verschil tussen omzet en kosten. De uitdaging is om de omzet op peil te houden of te vergroten, en de kosten te minimaliseren. Op beide fronten zal er dus gehandeld moeten worden.

Ontdek op welke onderdelen u beter kunt presteren

Er zit meer winst in uw bedrijf dan u denkt. De specifieke cultuur van uw bedrijf en de dynamiek van de branche waarin u opereert, zijn hier vanzelfsprekend van invloed op. Wanneer u gericht stuurt op bijvoorbeeld strategie, innovatie of personeelsbeleid is een gemiddelde rendementsverbetering van 5% op de omzet mogelijk. Dit blijkt uit een analyse van de uitkomsten uit de BDO Rendementsmonitor, een online tool waarmee onze klanten hun jaarcijfers koppelen aan hun huidige en gewenste scores op negen cruciale bedrijfsonderdelen.

Ontvang de gratis BDO rendementsmonitor

Wilt u weten waar úw verborgen rendement zit? Breng uw verbeterpotentieel op eenvoudige wijze kwalitatief en kwantitatief in kaart met de Rendementsmonitor van BDO. Op basis van negen prestatievelden wordt inzichtelijk gemaakt waar voor u de winst te halen is. De monitor is uniek omdat deze een inschatting maakt van uw verbeterpotentieel in harde euro’s. En daar heeft u wat aan.

Een voorbeeld van de uitkomst (klik op de afbeelding voor de grote versie):

 

Vul zelf hieronder direct de rendementsmonitor in, we vertalen uw nieuwe inzichten dan direct in concrete mogelijkheden.

Maak een afspraak

BDO helpt u graag stappen te zetten in rendementsverbetering. Ons team van specialisten ondersteunt u daar graag bij; uiteraard op de pragmatische manier die u van BDO gewend bent en passend bij de cultuur en stijl van uw onderneming. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.