• Horeca & Recreatie

    Professioneel advies bij de bedrijfsvoering van uw horecaonderneming

Antwoord op vraagstukken over uw horecaonderneming

Hoe vergroot ik de winst van mijn horecaonderneming? Met welke risico’s moet ik rekening houden? Welke kansen kan ik benutten? Het zijn vragen die vrijwel elke horecaondernemer zichzelf stelt. Na een flinke dip ten tijde van de crisis bruisen de Nederlandse horeca en recreatie weer als nooit tevoren. De totale omzet van hotels, restaurants en cafés in Nederland steeg de laatste jaren sterker dan in andere Europese landen.

Die mooie cijfers zijn geen reden voor horecaondernemers om achterover te leunen. Consumenten zijn kritisch en hun wensen variëren; het moet telkens anders, lekkerder, comfortabeler én goedkoper. Dat vraagt om creativiteit, samenwerking en extra service. Een goed bedrijfsplan is daarbij onontbeerlijk. Bij BDO hebben we hier veel ervaring mee. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden en kansen.

Brede branchekennis en expertise

Bij BDO kunt u rekenen op brede branchekennis en expertise. Onze branchegroep Horeca & Recreatie bestaat uit specialisten op diverse terreinen, bijvoorbeeld op het gebied van onroerende zaken, koop en verkoop, btw, franchising en familiebedrijven. Heeft u een specifiek ondernemingsvraagstuk? Dan bent u bij BDO aan het juiste adres. Onze klantenportefeuille bestaat uit kwalitatief goede hotel(ketens), restaurants, recreatieparken, cafés en andere horecaondernemingen. We spreken dezelfde taal als horecaondernemers en weten we wat er bij u in de keuken gebeurt.

Om de ontwikkelingen in de Nederlandse horeca en recreatie op de voet te kunnen volgen, werkt de branchegroep Horeca & Recreatie samen met de restaurantverenigingen Alliance Gastronomique en Jeunes Restaurateurs d’Europe. Ook horecaleveranciers als Van Duijnen Horeca Service en Eijsink Afrekensystemen behoren tot onze samenwerkingspartners.

Innovatieve diensten voor horecaondernemers

U kunt bij ons terecht voor innovatieve diensten om de controle over uw horecaonderneming vast te houden. Zo bieden wij u:

  • inzicht in de (potentiële) winstontwikkeling van uw onderneming met de periodieke rapportages in het BDO Focusdashboard;
  • inzicht in uw risico's en kansen (strategie, inkoop & brutomarge, personeel, wet- en regelgeving, financiën en fiscaliteit), in combinatie met de zachtere kant (duurzaamheid, product & hospitality en gastbeleving) van ondernemen, met behulp van onze Horecamonitor;
  • advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsautomatisering (automatische koppelingen van kasafrekensystemen, salarisadministratie en financiële administratie).

Contact

Wilt u weten hoe BDO uw horecaonderneming kan helpen? Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met onze specialisten van de branchegroep Horeca & Recreatie.