• Horeca & Recreatie

    Professioneel advies bij de bedrijfsvoering van uw horecaonderneming

Een branche volop in beweging

Na een flinke dip ten tijde van de crisis, bruist de horeca en recreatie weer als nooit tevoren. De totale omzet van hotels, restaurants en cafés in Nederland steeg de laatste jaren sterker dan in andere Europese landen. Groei die zich in vrijwel alle segmenten binnen de branche manifesteert, o.a. door hogere consumentenbestedingen en het toenemende aantal toeristen dat ons land bezoekt. Die mooie cijfers zijn echter geen reden voor horecaondernemers om achterover te leunen. De consumenten én uw gasten zijn kritisch en hun wensen variëren; het moet telkens anders, lekkerder, spannender, comfortabeler én goedkoper.

BDO ziet in de praktijk dat trends en ontwikkelingen in de horeca nog niet optimaal worden benut, waardoor kansen blijven liggen. Hoe optimaliseer en borg ik de winst van mijn horecaonderneming? Met welke risico’s moet ik rekening houden? Welke kansen kan ik benutten? Als ondernemer wilt u zich bezig houden met uw gasten, in plaats van allerlei bijkomende zaken die kostbare tijd van u vragen.

Uw vragen, onze aanpak

Onze specialisten adviseren u daarom graag over deze onderwerpen, en bieden u nieuwe inzichten op de ontwikkelingen in uw branche. Dat vraagt om creativiteit, samenwerking en extra service. Wat u van ons mag verwachten:

  • Inzicht in de (potentiële) winstontwikkeling van uw onderneming met overzichtelijke periodieke rapportages.
  • Inzicht in uw risico’s en kansen (strategie, inkoop & brutomarge, personeel/HR, wet- en regelgeving, financiën en fiscaliteit), in combinatie met de zachtere kant (duurzaamheid, product & hospitality en gastbeleving) van ondernemen, met behulp van onze Horecamonitor.
  • Advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsautomatisering (automatische koppelingen van kasafrekensystemen, salarisadministratie en financiële administratie).
  • Advies en ondersteuning op het gebied van fiscale vraagstukken (financial planning, estate planning, bedrijfsstructuur, schenkingen, vastgoed en DGA/ eigenaar).

Dankzij onze branchegerichte aanpak, de inzet van innovatieve dienstverlening en de persoonlijke benadering, zijn wij nauw betrokken bij u en uw onderneming.

Contact

Bij BDO kunt u rekenen op brede branchekennis en expertise. Onze branchegroep horeca & recreatie bestaat, naast accountants, adviseurs en fiscalisten, uit specialisten op diverse terreinen. Ook voor advisering op het gebied van bijvoorbeeld onroerende zaken, koop en verkoop, btw, financiering, arbeidsjuridische vraagstukken, franchising en familiebedrijven kunt u bij ons terecht.

Onze portfolio bestaat uit kwalitatief goede hotel(ketens), restaurant(ketens), recreatieparken, cafés en andere horecaondernemingen. We spreken dezelfde taal als horecaondernemers en weten wat er bij u in de keuken gebeurt. Om de ontwikkelingen in de Nederlandse horeca en recreatie op de voet te kunnen volgen, werken wij samen met landelijke restaurantverenigingen en horecatoeleveranciers.

Wilt u weten hoe BDO uw horecaonderneming kan helpen? Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met een van de specialisten van de branchegroep horeca & recreatie.