• Apothekers

Winstgevende kansen

Hoe blijf je als apotheker in een prijs-gedreven markt winstgevend? Het is een vraag die apothekers in Nederland de nodige hoofdbrekens bezorgt. Zorgverzekeraars hebben ‘vrij spel’ en sturen op hun inkoopprijs. Daardoor staan de marges op medicatie flink onder druk. Meer en meer apothekers houden het hoofd met moeite boven water.

Tegelijkertijd zijn er kansen en slimme manieren om winstgevend te blijven. Bijvoorbeeld door samenwerkingsverbanden aan te gaan of door volledig te fuseren. Steeds meer apothekers werken aan een efficiëntere bedrijfsvoering waarbij de administratie (deels) uitbesteed wordt. Een andere trend is dat er de laatste jaren steeds meer apothekers zijn die hun zaak van de hand doen.

Onze diensten

BDO is al jaren marktleider binnen de dienstverlening aan apothekers. Onze specialisten kennen de branche als hun broekzak en volgen de ontwikkelingen op de voet. Dankzij ons uitgebreide klantenbestand van meer dan 300 apothekers kunnen we snel uitzoeken hoe uw bedrijf presteert ten opzichte van de concurrentie. Met die kennis zijn we tevens de perfecte sparringpartner voor strategische vraagstukken over uw bedrijf.

Dankzij onze brede expertise in accountancy is geen aspect van uw bedrijfsvoering ons te ingewikkeld. Onze adviseurs begeleiden u moeiteloos bij elke aankoop, verkoop of samenwerkingsverband. Ook voor de (volledige) uitbesteding van uw bedrijfsadministratie kunt u bij onze accountants terecht. Voor specifieke vraagstukken, zoals uw logistiek, schakelen we in een handomdraai partijen uit ons netwerk in. En onze fiscale oplossingen zorgen ervoor dat u niet te veel belasting betaalt.

Wilt u snel zien waar het verbeterpotentieel voor uw bedrijf zit of bent u benieuwd naar de haalbaarheid van uw verbeterplannen? Met onze quickscan heeft u onze conclusies binnen een week.

Contact

Heeft u interesse in onze quickscan of bent u benieuwd hoe BDO u als apotheker van dienst kan zijn? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met een van onze adviseurs van de branchegroep Apothekers. Of schrijf u direct in voor de BDO e-mailnieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken nieuwe perspectieven op thema’s zoals groei, digitalisering en personeel. Meer dan 19.000 abonnees gingen u voor: 

MELD MIJ AAN