Grip op de zaak begint met 24/7 inzicht

Echte ondernemers houden graag alle touwtjes in handen. Mijn ervaring is dat een rapportage per afgesloten periode voor veel mkb’ers en familiebedrijven dan ook niet (meer) actueel genoeg is. Om zorgeloos te kunnen ondernemen, willen deze ondernemers het liefst 24/7 weten hoe hun zaken ervoor staan. Wat de afwijkende ontwikkelingen zijn, zodat ze waar nodig kunnen bijsturen. Nieuwe zekerheid, noemen wij dat bij BDO.

Snel sturen op bedrijfsresultaten

Ik kom dagelijks bij ondernemers over de vloer en signaleer een toenemende behoefte aan realtime inzicht in bedrijfsresultaten. De behoefte aan een beeld van de actuele situatie is natuurlijk inherent aan deze tijd. Voor ondernemers is het in deze veranderende, snelle en bovenal digitale wereld belangrijk om binnen een dag te weten wat de omzet en kosten zijn, zodat ze houvast hebben. Een (bij)sturingsmiddel. Of het nu gaat om rendement, innovatie, financiering, belastingzaken of HR. Maar dan wel zonder zelf in de administratie te hoeven duiken.

Up-to-date en accuraat

Zoals de makelaar die mij laatste belde over de omzet gerelateerd aan taxaties. Hij werkte sinds kort met ons nieuwe dashboard en wilde zeker weten of de cijfers die hij zag ├ęcht helemaal up-to-date en accuraat waren. Davy, klopt die omzet? Is alles wel verwerkt? Ja, zei ik, dit is het, alles klopt, alles is actueel. Voor hem het teken om actie te ondernemen. Aan de kostenkant constateerde diezelfde ondernemer opeens – op basis van vergelijkingen met andere periodes - dat zijn marketingkosten relatief hoog waren. Hij ging in gesprek met zijn marketingbureau en sloot een nieuw contract af, met gehalveerde kosten.

Cijfers van gisteren vandaag in handen

Wanneer ondernemers 24/7 inzicht hebben in hun bedrijfsresultaten, kan niemand meer de kop in het zand steken. Niemand kan zich meer ergens achter verschuilen. Afwijkingen ziet u meteen, niet pas achteraf. Zelfs de DGA die zich anders wellicht nooit met de administratie bezighoudt – maar wel graag de bankrekening in de gaten houdt - kan op zijn of haar dashboard relatief makkelijk naar de kern van de cijfers. Dat betekent in een oogopslag inzicht in de stand van zaken op dat moment. En dus de cijfers van gisteren vandaag in handen. Letterlijk. Zodat de ondernemer snel kan zien hoe de zaken ervoor staan, om zich dan weer te concentreren op de zaken zelf.

Met als bijkomend voordeel dat de accountant en ondernemer meer tijd overhouden om samen vooruit te kijken. Want dankzij het zicht op de feitelijke cijfers van dat moment, gloren weer nieuwe perspectieven voor de toekomst.

Kijkje nemen in de cockpit?

De genoemde ‘nieuwe zekerheid’ kunnen wij u bieden met ons online dashboard BDO Analytics; een uniek serviceconcept, waarbij u zelf in control bent over uw cijfers en KPI’s. En waarmee uw persoonlijk adviseur sneller tot de kern van uw (strategische) behoefte kan komen, omdat u de cijfers immers al kent. In een korte video laat ik u vanuit de cockpit in vogelvlucht zien hoe BDO Analytics leidt tot nieuwe perspectieven.

Benieuwd naar welke nieuwe zekerheid BDO u kan bieden? Lees in dit online magazine alles over onze aanpak en accountancy-dienstverlening.  

Lees meer over nieuwe zekerheid van BDO