Innovatiebox en WBSO

U innoveert, wij assisteren

U innoveert, wij assisteren

Ontwikkelt uw bedrijf innovatieve technische producten of diensten? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor fiscale stimuleringsmaatregelen, die u een behoorlijk belastingvoordeel opleveren. Met de Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) betaalt u bijvoorbeeld minder belasting over de uitgaven die u doet rondom de innovaties binnen uw bedrijf. En de innovatiebox geeft u korting op de vennootschapsbelasting die u betaalt voor de winst die u heeft door de innovatie. Wij adviseren u graag over deze regelingen en nemen het proces voor u uit handen als dat nodig is. En we doen nog een stapje extra. 

Met BDO haalt u alles uit de WBSO en de innovatiebox 

De aanvraag is een intensief en tijdrovend proces, maar onze specialisten weten precies hoe ze de WBSO en innovatiebox zo inrichten dat u daar het maximale fiscale voordeel uit haalt. Want hoe u de WBSO invult, heeft invloed op het voordeel dat u uit de innovatiebox kunt halen. Onze experts doen voor u de aanvraag en richten de regelingen zo gunstig mogelijk in. Onze ondersteuning gaat verder dan de aanvraag alleen.

BDO ondersteunt u in het hele innovatieproces

Innovatie geeft ruimte voor ontwikkeling en groei in uw organisatie. Daarom kijken we samen hoe u de processen rondom innovatie, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en digitalisering, zo goed en efficiënt mogelijk kunt inrichten. Hierbij maken we gebruik van onze uitgebreide kennis van fiscale regelingen en jarenlange ervaring met innovaties binnen bedrijven. Zo kunt u zich volledig focussen op innoveren en ondernemen. Wij regelen de rest. BDO is uw partner voor nu en voor de toekomst.
Succesvol WBSO-traject voor Koninklijke smeerkaasmaker ERU

Succesvol WBSO-traject voor Koninklijke smeerkaasmaker ERU

Een gezondere smeerkaas met behoud van smaak. Dat was de innovatie waarvoor ERU subsidie aanvroeg bij de RVO. Maar verandering van receptuur wordt vaak niet gezien als innovatie door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Toch is het gelukt. Benieuwd? Maurits Sandberg, general manager bij ERU, en Eefje de Vries, sectorspecialist en belastingadviseur bij BDO, vertellen hoe.
Lees interview

Contactpersonen