Loonbelasting en sociale zekerheid

Advies over loonbelasting en sociale zekerheid

Advies over loonbelasting en sociale zekerheid

U wilt dat de loonheffingen binnen uw bedrijf goed zijn geregeld, want zowel u als uw werknemers hebben daar baat bij. Maar het is best ingewikkeld om goed op de hoogte te blijven van de veranderende wetten en regelgeving van het Nederlandse loonheffingenstelsel en de buitenlandse regelgeving die van invloed kan zijn op uw (Nederlandse) situatie. Onze ervaren belastingadviseurs weten precies hoe u fiscale regelingen zo optimaal mogelijk inricht. 

Met BDO haalt u het meeste uit de werkkostenregeling 

Als expert op het gebied van verwerking en vergoeding creëren we meerwaarde en mogelijk zelfs belastingvoordeel voor u én uw werknemer. We geven praktisch en helder advies, zorgen dat u compliant bent en weten precies hoe we de werkkostenregeling op maat maken voor uw organisatie. Met onze data analysetool ‘Blik op de WKR’ krijgt u snel een uitgebreid en betrouwbaar beeld. We minimaliseren uw risico’s en bieden u extra kansen om een aantrekkelijke werkgever te zijn. Bijzonder waardevol in tijden van krapte op de arbeidsmarkt.   

Duidelijk over kansen en risico’s van verschillende arbeidsrelaties

We begrijpen dat verschillende vormen van een arbeidsrelatie verschillende vragen oproepen. Welke kansen bieden zzp’ers? Welke risico’s kleven aan uitzendsituaties? Wat is de invloed van continue veranderende wet- en regelgeving op de bedrijfsvoering? Onze experts adviseren u over de meest passende vorm voor uw organisatie. We zorgen ervoor dat u een weloverwogen keuze kunt maken en compliant kunt (blijven) werken. Met ‘Blik op de Arbeidsrelatie’ verkrijgt u al snel een overzicht in de risico’s voor uw organisatie.

Voorkom valkuilen bij grensoverschrijdende arbeid

In het buitenland zijn de fiscale wetten en regels anders dan in Nederland. Wanneer uw bedrijf uitbreidt, wilt u goed op de hoogte zijn van de lokale verplichtingen die u als werkgever ten aanzien van uw werknemers aldaar kunt hebben. Met BDO steunt u op een wereldwijd internationaal netwerk van ervaren belastingadviseurs wanneer u uw opties in het buitenland verkent. U krijgt van onze experts heldere uitleg over o.a. de belasting- en sociale zekerheidsgevolgen, uw verplichtingen als werkgever en de persoonlijke belastingaangifte van uw werknemers en expats.

Volledig inzicht in uw loonheffingenpositie 

Wilt u een volledig inzicht in uw loonheffingenpositie met naast bovenstaande aandachtspunten ook inzicht in onder meer uw mobiliteitsregeling(en), premies werknemersverzekeringen, werknemersparticipaties en vergoedingen voor statutair bestuurders? U krijgt inzicht met de ‘BDO loonheffingenscan’. Neem contact op met onze adviseurs voor alle informatie. 
 

Gerelateerde evenementen

Contactpersonen