• Loonbelasting en sociale zekerheid

Professioneel advies bij uw verloning, loonheffingenvraagstukken

Elke werkgever krijgt te maken met de loonheffingen (loonbelasting, premies volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet). De loonbelasting vormt tevens een belangrijk onderwerp bij bedrijven die grensoverschrijdend werken danwel bij het werken met derden. Het is dan ook belangrijk dat u als werkgever voldoende kennis heeft om te voldoen aan de wet- en regelgeving en verplichtingen die de loonheffingen met zich mee brengt.

Binnen de adviesgroep Loon en Premieheffing van BDO werken loonheffingspecialisten die u kunnen helpen bij specifieke vraagstukken rondom de loonheffingen danwel procesgerichte advisering op en rond dit thema. Onze specialisten helpen u bijvoorbeeld graag bij vragen als:

  • Kloppen mijn (inter)nationale verloningen?
  • Is mijn werkkostenregeling proces goed en gunstig ingericht of behoeft deze aanpassingen?
  • Beloon ik wel optimaal? Mis ik geen loonkostensubsidies?
  • Hoe treed ik in overleg of verhelp ik mijn discussie met de Belastingdienst?
  • Is mijn bedrijf wel in de juiste sector ingedeeld?
  • Hoe kan ik de loonheffingen opnemen in mijn bestaande bedrijfsprocessen?
  • Hoe richt ik mijn monitoring efficiënt en bruikbaar in rondom de loonheffingen?

Is uw organisatie een uitzendbureau, detacheerder of payrollbedrijf? Of werkt u vaak of veel met ingeleend personeel? Wij zijn ook gespecialiseerd in de uitzendproblematiek.

Onze aanpak

Bij BDO kunt u rekenen op de meest actuele kennis op het gebied van de loonheffingen. Deze kennis wordt door onze specialisten praktisch vertaald naar bruikbare adviezen in de praktijk. Uiteraard kunnen wij u ook ondersteunen bij het inrichten danwel het optimaliseren van processen en borging danwel controle hierop. Onze loonheffingencheck helpt u om een beeld te krijgen bij verwerking van de loonheffingen en de inrichting van uw processen. Daarnaast passen wij data analyse technieken toe om de loonheffingen zichtbaar in de grip te houden en te optimaliseren.

Evenementen

Onze specialisten adviseren niet alleen bij specifieke vraagstukken, maar delen hun kennis ook regelmatig tijdens inhouse of algemene workshops over algemene, terugkerende thema’s. Denk daarbij aan de werkkostenregeling (WKR), het werken met derden en het proces van inzet van de werknemer tot het doen van de loonaangifte.

Aanvullend nodigen wij elk najaar onze klanten uit voor de Landelijke Actualiteitendagen. Tijdens de actualiteitendagen komen zowel vakinhoudelijke ontwikkelingen als algemene thema’s zoals het arbeidsrecht, AVG en oudedagvoorzieningen, aan de orde.

Houd, voor een bijeenkomst in bij u in de buurt, onze evenementenkalender in de gaten.

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO u bij de verloning van uw personeel of andere loongerelateerde vraagstukken kan helpen? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met een van onze specialisten.