Tax control framework

Voortaan altijd inzicht in uw belastingpositie

Voortaan altijd inzicht in uw belastingpositie

De complexe wet- en regelgeving rond vennootschapsbelasting, loonbelasting en btw vormt vaak een ingewikkelde uitdaging voor bedrijven. Het is lastig om het overzicht te houden, zeker wanneer wetten veranderen. Uw oplossing is een tax control framework van BDO. Met dit framework weet u precies wanneer u aan welke verplichtingen moet voldoen. Onze ondersteuning gaat zelfs verder dan dat: onze specialisten monitoren uw belastingpositie en geven u concreet advies als er iets verandert. Zo weet u precies waar u staat.

Zo maakt BDO uw unieke tax control framework

We analyseren uw huidige situatie. We kijken naar de doelen die u nu heeft, uw strategie om deze doelen te bereiken en kijken hoe u deze strategie nog kunt verbeteren. Daarna krijgt u advies over stappen die u kunt nemen om uw fiscale positie te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe beheersmaatregelen om uw fiscale risico’s beter te overzien. We houden uw situatie nauwlettend in de gaten en zorgen ervoor dat uw framework altijd actueel blijft.

Horizontaal toezicht begint met een tax control framework

Bij horizontaal toezicht maakt u afspraken met de Belastingdienst over de controle van uw belastingpositie voordat u een controle krijgt. Het voordeel hiervan is dat u discussiepunten al vroeg in het proces bespreekt en u later niet te maken krijgt met tijdrovende controles. Een betrouwbaar tax control framework biedt de basis voor horizontaal toezicht. Hiermee hebben de Belastingdienst én u goed inzicht in uw belastingpositie. 

Basic-Fit kiest voor BDO’s Tax Control Framework

Hans van der Aar, CFO bij Basic-Fit, vertelt over het belang van fiscaal ‘in control’ zijn en hoe een Tax Control Framework van BDO hieraan bijdraagt. “We hadden alles wel op papier staan, maar misten een totaalbundeling van alle fiscale regels en stappen die je als onderneming telkens opnieuw moet zetten.”
Succesvol in zes stappen

Succesvol in zes stappen

Fiscale risicobeheersing is de sleutel tot een toekomstbestendige organisatie. In ons visiepaper leest u wat een Tax Control Framework precies is, waarvoor het dient, hoe u deze samen met BDO opstelt, onderhoudt en wat de concrete voordelen zijn. Lees er ook de zeven tips die u niet wilt missen.
Lees meer

Gerelateerde evenementen

Contactpersonen