• Strategy & organisation

Strategische begeleiding

Wie een strategisch vraagstuk beetpakt en ambities schetst, heeft pas één stap gezet: concreet aan de slag gaan is een ander verhaal. Grote verandertrajecten grijpen diep in op uw organisatie. Dat vraagt om zorgvuldige begeleiding door professionele, ervaren consultants met een professionele kijk op de zaak. Bij BDO bieden we bedrijven en instellingen die begeleiding, zowel in de profit als non-profit sector.

Een goede strategie die inspeelt op innovaties in het werkveld helpt organisaties succesvoller te zijn dan zij die reactiever werken. Professionele strategieondersteuning kan het verschil maken voor de continuïteit en/of groei van uw organisatie.

Enkel met de formulering van de strategie bent u er nog niet. Directies en MT’s maken graag plannen, weten onze adviseurs uit ervaring. Want daarop hebben ze grip. Helaas valt de realisatie vaak niet mee. Mensen blijken veel minder veranderbereid dan werd gedacht; onderzoekt wijst uit dat mensen zich in verandersituaties vaak volledig anders gedragen dan normaal het geval is. Dat vereist andere competenties van leidinggevenden. Kunt u aan uw mensen uitleggen waarom een interventie op een zeker moment nodig is? Veel managers en zelfs adviseurs moeten het antwoord schuldig blijven. Dit is één van de redenen waarom nog steeds 70%van de veranderprojecten mislukt.

Om een verandertraject wél te laten slagen, is het van belang om op elk moment exact te weten welke krachten aan het werk zijn en waar de obstakels en valkuilen liggen. Daarom laten we u bij BDO in zo’n traject nooit los. Onze consultants kennen deze trajecten als geen ander: ze werken ‘evidence based’. Wij nemen u bij de hand en lopen mee in uw tempo tot aan de eindbestemming. Pas als uw einddoel bereikt is, laten we uw hand los.

Bij BDO doorlopen we altijd samen met u de volgende stappen:

  • Organisatieanalyse;
  • Strategie & innovatie;
  • Procesontwerp;
  • Verandermanagement & implementatie.

BDO werkt al jaren samen met prof. dr. Anton Cozijnsen (VU Amsterdam) op het gebied van verandertrajecten binnen organisaties en instellingen. Daarbij gebruiken we theoretische inzichten en bewezen praktijkresultaten. Dankzij 10 jaar onderzoek en ervaring weten we precies waardoor organisatieveranderingen slagen of falen. Dit alles hebben we vertaald in een heldere en krachtige aanpak die zowel de harde kant van de verandering behandelt (resultaat, structuren en processen) als de zachte kant (gedrag en leiderschap).

Contact

Wilt u ook aan de slag met een groot verandertraject en bent u nieuwsgierig hoe BDO u daarbij kan helpen? Neem contact op met onze specialisten van Strategy & Organization.