Mergers & Acquisitions

Realisatie van de perfecte bedrijfsovername

Mergers & Acquisitions

Bij het verkopen of overnemen van een bedrijf komt veel kijken. Hoe bepaalt u bijvoorbeeld de waarde van uw of andermans onderneming of hoe organiseert u de te nemen processtappen om tot een succesvolle transactie te komen? Grote vraagstukken vragen om grondig onderzoek en deskundig advies. Als marktleider in fusies en overnames realiseert BDO samen met u de perfecte deal.

BDO is jarenlang marktleider op het gebied van fusies en overnames

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u bij het hele overnameproces begeleiden. BDO is gespecialiseerd in het begeleiden van alle aspecten rondom aan- en verkooptransacties en biedt advies over de diverse (financiële) vraagstukken daaromheen, zoals procesbegeleiding bij fusies en overnames, het uitvoeren van waardebepalingen en due diligence- onderzoeken en het desgewenst aantrekken van overnamefinanciering.

Wij weten dat fusie- en overnameprocessen zelden met alleen financiële overwegingen gepaard gaan. Vaak gaat er een lange fase van overwegen aan vooraf. Daar horen emoties bij. Wat zijn de consequenties voor direct betrokkenen; werknemers, klanten en de naam en reputatie van uw bedrijf? BDO houdt rekening met zowel uw zakelijke als persoonlijke belangen, want bij de verkoop van een bedrijf wegen zowel uw professionele doelen als uw eigen persoonlijke, en soms ook emotionele afwegingen mee. Mede dankzij ons wereldwijde netwerk - BDO is actief in meer dan 150 landen - bent u daarnaast verzekerd van de beste inhoudelijke kennis, ook wanneer het gaat om internationale bedrijfsovernames.

Zo realiseert BDO de perfecte deal voor u

Samen met u bespreken we eerst de verschillende opties en evalueren we deze grondig. Daarna werken we stap voor stap een strategie uit, zodat u tijdens de transactie niet voor verrassingen komt te staan. Onze ondersteuning gaat verder dan de transactie zelf. We begeleiden u bij de implementatie van de door u gestelde doelen. Dreigen er tijdens het proces conflicten te ontstaan of dreigen de onderhandelingen vast te lopen? Juist dan maakt de ervaring van onze mensen het verschil en realiseren zij toch de beste deal voor u.

Onze focusindustries

Food & Flowers

Lees meer over de recente trends in de Food & Flowers sector. 

Maakindustrie

Lees meer over de recente trends in de Maakindustrie sector. 

TMT

Lees over de recente trends in de Technologie, Media & Telecom sector.

Contactpersoon