BDO Mergers & Acquisitions

Mergers & Acquisitions van BDO richt zich in nauwe samenwerking met onze opdrachtgever continu op het realiseren van de perfecte deal:


“BDO was voor ons de ideale partner in deze transactie vanwege hun brede M&A kennis en het complete dienstenaanbod. De pragmatische aanpak van het BDO team heeft geresulteerd in de realisatie van de perfecte deal."

Corné de Bruijn | CEO en aandeelhouder, MondzorgPlus


Bedrijfsovername tijdens de coronacrisis?

Natuurlijk heeft de coronacrisis ook in de bedrijfsovernamemarkt voor behoorlijk wat opschudding gezorgd. Deals worden on hold gezet of gaan zelfs in het geheel niet door. Anderzijds zien wij ook genoeg sectoren waar de aankoop en verkoop van bedrijven nog wel plaatsvindt. Ook vragen relaties ons hen terzijde te staan met (dreigende) liquiditeitskrapte en de daar mogelijk uit voortkomende krediet-verruimingsaanvraag bij hun bank. Voor ondernemingen die in financieel zwaar weer terecht zijn gekomen (mede door COVID-19), zou de WHOA uitkomst kunnen bieden. We spreken daarom graag met u over de kansen en bedreigingen in uw specifieke situatie.

update deals flower & food sector Q3/Q4-2021

UPDATE HUIDIGE ONTWIKKELINGEN MAAKINDUSTRIE Q1 2022 (pdf)

UPDATE DEALS TMT SECTOR Q1-2022

Oog voor zakelijke en persoonlijke belangen

Fusie- en overnameprocessen bestaan zelden alleen uit financiële overwegingen. Meestal gaat er een lange fase van overwegen aan vooraf. Daar horen ook emoties bij. Is het bijvoorbeeld wel écht verstandig om het (familie)bedrijf te verkopen? Wegen de financiële voordelen tegen het emotionele verlies op? Wat zijn de consequenties voor de werknemers, klanten en de naam van uw bedrijf?

Bij BDO begrijpen we zowel het zakelijke als het emotionele aspect van uw onderneming. Veel van onze adviseurs komen zelf uit een ondernemersgezin en kennen daardoor als geen ander het strategische en gevoelsmatige afwegingsproces waarmee u worstelt. 

Begeleiding bij het hele overnameproces

Op alle deelgebieden van fusies en bedrijfsovernames bent u bij M&A van BDO aan het juiste adres:

  • Momenteel overweeg ik een verkoop van mijn bedrijf omdat er geen opvolging aanwezig is. Is er interesse bij strategische of financiële kopers?
  • Wat is mijn bedrijf waard en is de onderneming op de juiste manier gefinancierd?
  • Ik ben al mondeling akkoord voor de overname van mijn bedrijf. Wie kan mij bij de financiële en contractuele afhandeling helpen?
  • Ik zie veel mogelijkheden in de markt. Kan ik beter autonoom blijven groeien of is een overname een beter alternatief?
  • Ik twijfel over de toekomst van mijn bedrijf. Wat is verstandiger: krimpen of verkopen?

De verkoop van een onderneming is een bijzonder, intensief en enerverend proces waar u niet dagelijks mee te maken heeft. Download het whitepaper om meer te lezen over het bedrijfsovernameproces:

Download whitepaper bedrijfsovernameproces 

Desgewenst nemen wij het hele traject van A tot Z voor u uit handen, van voorbereiding tot en met begeleiding van de koop of verkoop na afloop. Wij werken nauw samen in multidisciplinaire teams en zijn gewend binnen strakke deadlines te opereren. Onze adviseurs bemiddelen daarnaast ook bij conflicten en vastgelopen onderhandelingen en realiseren altijd de beste deal voor u. U vindt meer informatie over onze dienstverlening in de publicatie Realisatie van de perfecte deal.


“De uitgebreide ondersteuning van BDO maakte van deze complexe transactie een succes. BDO voerde het project uit met professionalisme en uitstekende M&A ervaring. We waardeerden hun complete dienstenaanbod: ze hielpen ons op vele manieren tijdens de LOI en due diligence fase en namen volledig en effectief deel aan de onderhandelingen.”

Aard Schrauwen | CFO en aandeelhouder, Oranjedak


Internationale bedrijfsovername?

Voor internationale vraagstukken kunnen wij daarbij gebruik maken van ons wereldwijde BDO netwerk. We zijn op ieder continent vertegenwoordigd (in meer dan 150 landen actief) en hebben specifiek uitgebreide aanwezigheid en kennis in Europa, Noord-Amerika en Azië. Jaarlijks ronden we wereldwijd circa 850 transacties af, waarvan 25% tot 50% internationaal zijn.

Stel uw vraag aan onze M&A specialisten

Heeft u vragen over het kopen of verkopen van een onderneming, in binnen- of buitenland? Onze adviseurs staan u graag te woord.

U krijgt gegarandeerd:

  • Een vrijblijvend 30 minuten telefonisch adviesgesprek: antwoord op al uw vragen.
  • Advies van een ervaren professional, betrokken bij tientallen bedrijfsovernames op jaarbasis.
  • Een nieuw perspectief op uw situatie en bruikbare tips voor het vervolg van het traject.

Laat uw gegevens achter in onderstaand formulier en we maken een belafspraak:

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

BDO respecteert uw privacy.