HR-advies

Een toekomstbestendig HR-beleid

HR-advies

Tijden veranderen. En mensen veranderen mee. In met name historisch gegroeide ondernemingen zoals familiebedrijven zien we dat het beleid op het gebied van personeel zich maar moeizaam ontwikkelt. ‘We hebben het altijd zo gedaan’, is een veelgehoorde opmerking. Maar wie in de huidige tijd op personeelsgebied niet meebeweegt met de veranderende generaties vraagt bijna om problemen. Hoe kom je tot ‘winnend ondernemerschap dat toekomstbestendig is’? Hoe blijf of hoe word je een goed werkgever? 

Wat kan BDO betekenen op het gebied van HR-advies?

BDO adviseert ondernemers op het brede gebied van HR, zoals beloning, leiderschap en functiewaardering. Kernwoorden daarbij zijn ‘dichtbij’ en ‘nieuwsgierig’. Wie zich met HR bezighoudt, moet zich namelijk kúnnen en wíllen inleven in een onderneming. Wie zijn jullie, wat zijn jullie unieke waarden en welke cultuur heerst er in jullie bedrijf? Waar staan jullie voor, waar wil je naartoe en vooral: welk gedrag past daarbij?

Een goed HR-beleid helpt om organisatiedoelen te bereiken. Maar om een dergelijk beleid in te richten of om bepaalde onderdelen aan te scherpen, vinden we het belangrijk dat onze adviseurs naast u als ondernemer gaan staan. We kijken scherp naar de wortels, de verankering en de specifieke identiteit van uw onderneming. Hoe zijn de wortels zichtbaar in de organisatie, hoe vertalen die zich in de strategische doelen? Welke toekomstgerichte HR-strategie past bij die doelen maar ook bij de basis, de mssie van uw bedrijf?

BDO helpt ondernemers bij het inrichten van een toekomstbestendig HR-beleid. Door te luisteren, te kijken, een spiegel voor te houden en kritische vragen te stellen. Samen komen we tot een beleid dat past bij uw bedrijfsvoering, uw toekomstvisie en vooral: bij uw mensen.

Helpt BDO ook bij de implementatie van HR-beleid?

Onze ondersteuning is professioneel en pragmatisch. We coachen, trainen, creëren draagvlak en borgen. We houden niet van papieren tijgers, maar werken concreet en met zichtbaar en meetbaar resultaat aan zaken als een energieke werkomgeving, duurzame inzetbaarheid, loopbaanbeleid, fitte, vitale en tevreden medewerkers, passende arbeidsvoorwaarden en meer onderlinge verbinding. 

Onze adviseurs zijn benaderbaar, toegankelijk en pas tevreden als onze klant dat is. Daarom stopt onze dienstverlening ook niet bij het geven van HR-advies. Indien gewenst ondersteunen we ook bij de implementatie, de begeleiding van medewerkers en eventueel ook bij de zoektocht naar nieuwe, passende medewerkers. In tijdelijke of vaste functies.

Toekomstgerichte, aantrekkelijke werkgevers investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en daarmee ook in de ontwikkeling en duurzaamheid van hun onderneming. Wij houden u de spiegel voor, reflecteren, maken plannen die passen bij jullie cultuur en we begeleiden in het soms ingewikkelde implementatieproces. Onze brede kennisbasis stelt ons in staat om snel te schakelen met alle disciplines die het bedrijfsproces ondersteunen, bijvoorbeeld op het gebied van juridische zaken, fiscaliteit, finance en automatisering. 
 

Een modern HR-beleid leidt tot winnend werkgeverschap

Ondernemer Sandor Mantje, DGA van Mantje Texel, stond voor een HR-uitdaging op personeelsgebied. In samenwerking met BDO hebben ze niet alleen deze uitdaging succesvol aangepakt, maar hebben zij ook de koers uitgestippeld voor een veelbelovende toekomst. Bent u klaar voor de volgende stap? Wij delen graag hoe toekomstgericht ondernemen uw organisatie kan versterken.
LEES SUCCESVERHALEN

Contactpersoon