Restructuring services

Begeleiding bij uitdagende omstandigheden

Restructuring services

Wanneer uw organisatie zich in een uitdagende situatie bevindt, of dreigt te komen, is het belangrijk dat er een deskundige professional naast u staat. Iemand die het overzicht terugbrengt, inzicht geeft in de complexe situatie en u helpt om de juiste keuzes te maken. Bij BDO staan we voor u klaar met passend advies. 

Wat kan BDO voor u betekenen als uw bedrijf zich in een uitdagende situatie bevindt?

Een gedegen, snelle analyse en een plan, dat is de kern. Wat is er gebeurd, wat is de oorzaak, wat kunnen we met onze liquiditeit nog wel en wat niet en vooral: hoeveel tijd hebben we nog? Op basis van onze jarenlange ervaring in het begeleiden van organisaties in uitdagende (financiële) omstandigheden, staan wij zowel bedrijven als non-profit instellingen en organisaties bij. We helpen ze om in moeilijke, vaak stressvolle situaties de juiste keuzes te maken en maatregelen succesvol door te voeren. We brengen het totale speelveld in beeld en kijken naar pragmatische opties om weer in control te komen en de weg naar boven in te slaan.

Kern van de begeleiding van BDO is dat we altijd op zoek gaan naar een duurzame, toekomstgerichte oplossing. Geen symptoombestrijding, maar terug naar de wortels en kijken hoe we kunnen groeien naar een blijvend gezonde bedrijfsvoering. BDO heeft oog voor de onderneming, maar kijkt vooral ook naar de mens achter die onderneming. Vanuit een vertrouwensbasis zijn wij uw sparringpartner die helpt bij het maken van de juiste keuzes. Met de vele BDO-specialisten vanuit diverse kennisgebieden als waardevolle back-up.

Transparantie

Hoe lastiger de situatie, des te belangrijker is het om goed te blijven communiceren met de belangrijkste stakeholders. Transparantie is, zeker in deze fase, van cruciaal belang. Graag nemen we stakeholders als de RvC, familieleden (bij een familiebedrijf), financiers, belastingdienst en medewerkers op een zorgvuldige manier mee in het proces. Vanuit onze historie op dit vakgebied hebben wij veel ervaring met het begeleiden van gesprekken met stakeholders zoals banken (bijzonder beheer) en de belastingdienst. 

Soms blijkt na een intensief traject een gecontroleerd faillissement of een (gedeeltelijke) bedrijfsbeëindiging de beste keuze. Wij zijn er dan om die maatregelen te nemen die ervoor zorgen dat de financiële gevolgen voor de ondernemer en eventueel voor de familieleden zoveel mogelijk worden beperkt.

Contactpersoon