• De waarde van waarden

    Krijg meer inzicht in het belang van familiewaarden

    vraag boek aan

Bedrijfs- en- familiedoelstellingen bereiken

Uw doelstellingen als familiebedrijf bereiken, valt of staat met het borgen van de continuïteit en harmonie. Voor familiebedrijven zijn dit belangrijke thema’s, omdat zij meer dan andere ondernemingen gericht zijn op de lange termijn. Die continuïteit kunnen borgen, begint bij uw strategie. Bij de doelstellingen, ambities en familiewaarden van de onderneming. Deze strategie vormt het kader voor uw bedrijfsstrategie, en daarmee voor de inrichting van uw organisatie.

Familiewaarden borgen

Dat is de theorie. In de praktijk moeten familiebedrijven antwoorden vinden op fundamentele vraagstukken. Ze staan voor urgente uitdagingen, die grote impact hebben op het voortbestaan van hun organisatie. Herkenbare vragen voor veel ondernemers zijn: 

U kunt bij ons terecht voor elk denkbaar vraagstuk waarbij uw familiewaarden aan de organisatie en medewerkers moeten worden gekoppeld. Specialisten van BDO kunnen u ondersteunen bij:

Ondersteuning bij uw eigenaars- en bedrijfsstrategie

Zoekt u duidelijkheid over uw eigenaars- en bedrijfsstrategie? Streeft u naar meer eenheid tussen uw familie, familiewaarden en het familiebedrijf? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met een van onze familiebedrijvenspecialisten. Samen met u brengen wij de mogelijkheden en het verbeterpotentieel binnen uw organisatie in kaart.

Vitaliteit van het familiebedrijf: “Het geheim van de eeuwige jeugd”

Onderzoek naar de vitaliteit van oudere familiebedrijven laat zien: veel familiebedrijven lopen na drie generaties tegen dezelfde uitdagingen aan. Het Erasmus Centre for Family Business (ECFB) bracht die in kaart. Juist voor oudere familiebedrijven is het belangrijk om vitaal te blijven, om niet achter te blijven bij veranderingen in de omgeving. Maar hoe doe je dat? Leer van de belangrijkste conclusies en gebruik de zeven tips voor een eeuwige jeugd. 

doe de vitaliteitsscan