• Corporate tax advice

Een passende fiscale strategie voor uw onderneming

Elke transactie zoals een fusie, overname, beursnotering en samenwerking tussen bedrijven vraagt om professionele aandacht. Op fiscale ‘verrassingen’ en onnodig hoge vennootschapsbelasting zit u als CFO of ondernemer niet te wachten. Op het beoogd rendement des te meer.

De wetgeving rond vennootschapsbelasting is constant in verandering en door de vele aftrekbeperkingen en antimisbruikmaatregelen relatief complex. Het vergt kennis en tijd om daarvan op de hoogte te blijven. Onze belastingadviseurs kennen het naadje van de kous. Wij geven u niet alleen inzicht in de wet- en regelgeving rond belastingen, maar brengen uw fiscale risico’s ook op voorhand in kaart. Daarbij houden we altijd de praktische toepasbaarheid van oplossingen voor ogen.

Hoe kan BDO u van dienst zijn?

BDO heeft alle kennis en expertise in huis om uw onderneming op fiscaal gebied verder te brengen. Onze belastingadviseurs helpen u de fiscale positie van uw onderneming in kaart te brengen en te optimaliseren. Komt de Belastingdienst bij u langs om uw aangifte of administratie te beoordelen? Ook dan kunnen wij u helpen.

Onze fiscalisten bieden onder meer advies op de volgende gebieden:

  • Renteaftrek;
  • Innovatie stimuleringsregelingen;
  • Deelnemingsvrijstelling;
  • Fiscale eenheid;
  • Verliesverrekening;
  • Beloningsstructuren.

Uw fiscale transparantie

Hoe transparant bent u op fiscaal gebied? Die vraag ligt steeds dwingender op het bord van bestuurders van grote ondernemingen. Door recente gebeurtenissen is de maatschappelijke druk om fiscaal transparant te zijn enorm toegenomen. U streeft niet alleen naar een zo laag mogelijke Effective Tax Rate (ETR), maar ook naar behoorlijk bestuur. Maar hoe doet u dat? En hoe ver kunt en wilt u daarin gaan? Voor antwoord op deze vragen heeft BDO de fiscale transparantiescan ontwikkeld. Met deze scan wordt uw belastinggebied langs een objectieve meetlat gelegd. Uw corporate (internationale) structuur, fiscale strategie, financiering, ETR en eventuele rulings zijn daarbij belangrijke parameters. Meer informatie over onze fiscale transparantiescan leest u hier.

Onze aanpak

Samen met u stippelen we een passende fiscale strategie uit en ondersteunen we bij de uitvoering daarvan. Die strategie kan gericht zijn op risicobeheersing, op een gedegen planning die fiscale kosten reduceert of op het optimaliseren van uw fiscale structuur. Kenmerkend voor onze manier van werken is onze persoonlijke benadering. Een goede relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen staat bij ons altijd voorop.

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO u meer financieel inzicht in uw bedrijfsvoering kan geven? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met onze specialisten.