• Internal Audit, Risk & Compliance

    Anticipeer op risico’s

    Stel uw vraag

Verantwoord risico's nemen

Ondernemen is risico’s nemen. Maar welke risico’s u verantwoord kunt nemen, dat verandert steeds sneller. Er ontstaat een nieuwe (bedrijfs)economische realiteit. Een realiteit waarin er geen enkele vanzelfsprekendheid meer is. Een realiteit waarin afscheid wordt genomen van beproefde recepten. Een realiteit die elke dag weer het uiterste vergt van de flexibiliteit en creativiteit. Denk daarbij aan disruptieve technologie, geopolitieke ontwikkelingen, kortademigheid van de maatschappij en opkomst van social media. Dit betekent dat bewustwording van risico’s en de snelheid waarmee ondernemingen in staat zijn risico’s te beheersen cruciaal zijn voor duurzaam succes.

Anticiperen op externe risico’s

Bij BDO Digital geloven we dat risicobeheersing begint bij te weten hoeveel pijn uw organisatie kan én wil verdragen, dus wat uw risicobereidheid is. Daarnaast is het van belang dat u vooral kijkt naar externe risico’s. Onderzoek toont aan dat 90% van de risico’s met significante impact op de doelstellingen van een organisatie van buiten komen. Dat vereist dat u in scenario’s denkt, bijpassende plannen heeft ontwikkeld en de governance van uw organisatie in lijn heeft gebracht met de belangrijkste risicogebieden.

Onze diensten

Een greep uit onze diensten:

  • Risk Based Performance Management: integratie van risico- en prestatiemanagement gericht op verbetering van besluitvorming en voorspelbaarheid van resultaten.
  • Cyber Risk Management: in kaart brengen en managen van uw cyberrisico’s en inrichting van effectief informatiebeveiligingsbeleid.
  • Governance & Compliance: optimalisatie van effectieve organisatie besturing en toezicht met aandacht voor gedrag en cultuur.
  • Internal Audit: inrichting, co- en outsourcing van internal audit functies en uitvoeren van Quality Assurance Reviews.

Meer informatie

Wilt u weten wat BDO voor u kan betekenen? Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met één van onze specialisten.