Informatiebeveiliging

Woningcorporaties krijgen meer en meer privacygevoelige informatie van huurders in beheer. Ondertussen zijn ze steeds afhankelijker van IT en wordt de wet- en regelgeving rond informatiebeveiliging in rap tempo strenger. Databeheer is daarmee een meer verantwoordelijke en veelomvattende taak dan ooit; het gaat niet alleen om technologie, maar vergt ook aanpassingen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Woningcorporaties die niet in control zijn, lopen enorme risico’s.

Incidenten rond dataveiligheid in de publieke sector zijn veelvuldig in het nieuws. Keer op keer blijkt dat organisaties weinig grip hebben op de aanzwellende stroom digitale persoonsgegevens. Daardoor kunnen ze niet garanderen dat die gegevens bij hen echt veilig zijn. Nieuwe, strengere regelgeving zoals de meldplicht datalekken en de Europese privacyverordening dwingt woningcorporaties om snel met informatiebeveiliging aan de slag te gaan.

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO u als woningcorporatie bij uw informatiebeveiliging kan helpen? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met een van onze specialisten van de branchegroep Woningcorporaties via telefoonnummer (088) 236 48 00. Wilt u meer lezen over informatiebeveiliging bij woningcorporaties? BDO heeft recent onderzoek gedaan en hierover een rapport met uitkomsten en adviezen uitgebracht.