Koop- en verkoopbegeleiding

Begeleiding bij bedrijfsovername

U wilt een bedrijf kopen of verkopen

Weet u hoe u uw bedrijf het best kunt verkopen? Of wat er komt kijken bij het aankopen van een ander bedrijf? Het aan- of verkopen van een bedrijf is een complex proces dat vraagt om een goede voorbereiding en een professionele procesbegeleiding. Zoekt u een ervaren specialist die u hierbij begeleidt en adviseert? Wij helpen u graag. 

Een overnameproces is intensief 

Bij een bedrijfsovername komt veel kijken. Niet alleen financiële keuzes spelen een rol, ook emoties kunnen een grote rol spelen. Wat zijn de gevolgen voor uzelf, uw werknemers, uw klanten en de naam en reputatie van uw bedrijf? Een bedrijf overnemen of verkopen kost tijd en energie. Als marktleider in het begeleiden van dit soort transacties in het midden- en familiebedrijf in Nederland kennen én begrijpen wij als geen ander de strategische en gevoelsmatige afwegingen waarmee u te maken heeft. Wij helpen u bij het maken van weloverwogen beslissingen en creëren samen met u een aan- of verkoopstrategie die aansluit bij uw persoonlijke wensen en ambities.

Aan- of verkoopadvies in drie stappen

Als u een bedrijf wilt overnemen of verkopen, nemen wij het hele traject van u over. Van het verkoopklaar maken van uw bedrijf via het ondertekenen van de intentieverklaring, het begeleiden van het boekenonderzoek tot het opstellen en ondertekenen van koop- of verkoopcontract bij de notaris. Onze dienstverlening bij bedrijfsovernames (uitgaande van verkoop) is in grote lijnen te verdelen in drie stappen:

  1. Wij maken een analyse van de onderneming en presenteren deze in verkoopdocumentatie
  2. Wij zoeken en benaderen potentiële kopers, voeren de onderhandelingen en helpen bij de vastlegging van de afspraken
  3. Wij structureren de transactie via het boekenonderzoek en in de overnamedocumentatie

Onze adviseurs vormen een sterke schakel tussen u en de tegenpartij

Dankzij onze ruime ervaring in het coördineren en begeleiden van transacties vormen onze adviseurs een sterke, extra professionele schakel, maar ook een buffer tussen u en de tegenpartij. Daarnaast werken wij nauw samen met gespecialiseerde transactie-juristen voor het opstellen en beoordelen van de overnamedocumentatie. Onze adviseurs positioneren zich altijd naast u als potentiële (ver)koper. Daardoor kunnen we u een steviger onderhandelingspositie bieden en houden we daarnaast grip op eventuele emoties die bij de (ver)koop zouden kunnen spelen.


Wat kan BDO betekenen bij het maken van een Familiestatuut?

Whitepaper: Het bedrijfsovernameproces

De verkoop van een onderneming is een bijzonder, intensief en enerverend proces waar u niet dagelijks mee te maken heeft. In ons whitepaper leest u in detail hoe het verkoopproces eruit ziet en waar u aan moet denken bij de overname van uw bedrijf.
DOWNLOAD WHITEPAPER

Contactpersonen