Soepel over naar IFRS met de Conversieaanpak van BDO

Op basis van een verordening van de EU moeten Europese beursgenoteerde ondernemingen hun geconsolideerde jaarrekening tegenwoordig volgens IFRS-normen (International Financial Reporting Standards) opstellen. Dat geldt dus ook in Nederland. Naast beursgenoteerde ondernemingen zijn er ook al bedrijven die IFRS vrijwillig toepassen.

BDO kan uw organisatie begeleiden bij de volledige implementatie van IFRS. We werken altijd volgens een integrale, modulaire benadering: de BDO IFRS Conversieaanpak. Deze aanpak houdt in dat we niet alleen uw financiële verslaglegging controleren, maar ook andere aspecten waarvoor IFRS gevolgen heeft. Denk aan kennisoverdracht door middel van trainingen, aan veranderingen in IT-systemen en -processen en aan communicatie met belanghebbenden. Zo verkleinen we de kans op onaangename verrassingen tijdens de overgang naar IFRS.

Lees hier meer informatie die ingaat op de eisen die de European Securities and Markets Authority (ESMA) stelt voor het voldoen aan de IFRS 9 en IFRS 15 richtlijnen.

Onze aanpak

Bij het eerste onderdeel van de IFRS Conversieaanpak zorgen we ervoor dat uw jaarrekening conform IFRS wordt opgesteld. Dat doen we met behulp van onze IFRS Checklist, waarmee we uw jaarrekening op alle IFRS-vereisten controleren. Na deze check besteden we aandacht aan meer algemene aspecten. De ervaring leert dat belangrijke verschillen vooral in de pensioenvoorziening, goodwill en financiële instrumenten zitten.

Onze aanpak heeft zich zowel bij grote en kleine ondernemingen bewezen. We voeren onze IFRS-conversies zowel op nationaal als internationaal niveau uit. BDO heeft ook een speciale IFRS Helpdesk waar ondernemers en controllers met vragen over IFRS terecht kunnen. Dankzij ons internationale expertise en wereldwijde netwerk gaat geen IFRS-vraagstuk ons te ver.

Belangrijke wijzigingen IFRS

Bekijk onderstaande video (in het Engels) over de belangrijkste wijzigingen op het gebied van IFRS 9, IFRS 15 en IFRS 16.

Onderstaande video geeft (in het Engels) de wijzigingen als gevolg van IFRS 15 Revenue Recognition weer. Daarnaast ziet u de verwachtingen van de toezichthouder, komen de praktische gevolgen aan bod en ziet u wat u binnen uw organisatie moet voorbereiden.

Meer informatie over IFRS

Op de website van BDO Global vindt u meer informatie over IFRS en de impact van de nieuwe standaarden.

Bent u op zoek naar praktische informatie over IFRS 16 Leases? Lees meer op de website van BDO Global 'IFRS in practice'.

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO u bij de overgang naar IFRS of met een nieuwe standaard kan helpen? Neem voor meer informatie over IFRS contact op met onze specialisten of met een BDO-vestiging bij u in de buurt.

Loading...