Soepel over naar IFRS met de Conversieaanpak van BDO

BDO kan uw organisatie begeleiden bij de volledige implementatie van IFRS. We werken altijd volgens een integrale, modulaire benadering. Dit betekent dat we niet alleen uw financiële verslaglegging controleren, maar ook andere aspecten waarvoor IFRS gevolgen heeft. Denk aan kennisoverdracht door middel van trainingen, aan veranderingen in IT-systemen en -processen en aan communicatie met belanghebbenden. Zo verkleinen we de kans op onaangename verrassingen tijdens de overgang naar IFRS.

Onze aanpak

BDO gebruikt uw voorgaande jaarrekening van NL GAAP om een GAP-analyse te maken. Op basis van de grootste verschillen van deze analyse wordt bepaald wat de vervolgstappen zijn. In overleg worden de verplichte en vrijwillige vrijstellingen besproken van de eerste toepassingen van IFRS.

Vervolgens zorgen we ervoor dat uw jaarrekening conform IFRS wordt opgesteld. Dat doen we met behulp van onze checklist, waarmee we uw jaarrekening op alle IFRS-vereisten controleren. Na deze check besteden we aandacht aan meer algemene aspecten. De ervaring leert dat belangrijke verschillen vooral in de omzet, pensioenvoorziening, goodwill, financiële instrumenten en leases kunnen zitten.

Onze aanpak heeft zich zowel bij grote en kleine ondernemingen bewezen. We voeren onze IFRS-conversies zowel op nationaal als internationaal niveau uit. Dankzij ons internationale expertise en wereldwijde netwerk gaat geen IFRS-vraagstuk ons te ver.

Meer informatie over IFRS

Op de website van BDO Global vindt u meer informatie over IFRS en de impact van de nieuwe standaarden.

Bent u op zoek naar de meest recente publicaties over IFRS? Lees meer op de website van BDO Global 'Welcome to IFRS Reporting'.

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO u bij de overgang naar IFRS of met een nieuwe standaard kan helpen? Neem voor meer informatie over IFRS contact op met onze specialisten of met een BDO-vestiging bij u in de buurt.