Financial Accounting Advisory Services (FAAS)

Wijzigingen in uw verslaggeving of bedrijfsvoering voert u tegenwoordig niet zomaar door. Uw accountant zal u vragen om een accounting position paper: een officiële vastlegging met een evaluatie van de wijzigingen en regelgeving. Het belang van een goede accounting position paper is niet te onderschatten. U laat hiermee aan uw accountant zien waarop u uw verslaggevingsstandpunt baseert.

De regelgeving rond verslaggeving is de laatste jaren flink complexer en dwingender geworden. De aankomende jaren zijn een serie IFRS-standaarden van kracht die de verslaggeving van bedrijven flink raakt (o.a. IFRS 9 Financial Instruments, IFRS 15 Revenue Recognition en IFRS 16 Leases). De verwachting is dat deze standaarden een weerslag zullen hebben op de  Nederlandse verslaggeving.

Alle expertise rond IFRS/NL GAAP onder één dak

De snel veranderende wet- en regelgeving vereist steeds meer kennis van verslaggeving bij de financiële afdeling van bedrijven. Onze FAAS-specialisten kunnen uw afdeling daarbij helpen. Overweegt u een overgang op een totaal nieuwe accountingsstandaard? Onze experts stellen samen met u een transitieplan op waarmee u aan uw rapportageverplichtingen voldoet. Ook bij complexe transacties, veranderende bedrijfsactiviteit of bij de praktische vertaling of implicaties daarvan voor uw accounting kunnen onze experts u helpen. 

Onze FAAS-specialisten bieden u ondersteuning op maat bij uw verslaggeving op het gebied van:

  • IFRS-conversies;
  • de implementatie van nieuwe standaarden;
  • complex-transacties;
  • accounting position papers;
  • de review van jaarrekeningen;
  • digitaliseren en updaten van accounting manuals.

Contact

Wilt u antwoord op uw accounting-vraagstukken of zoekt u een vaste partner voor uw accountingzaken? Neem dan contact op met één van onze specialisten voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.