• Internationalisering bij familiebedrijven

    Ontdek welke stappen te zetten als familiebedrijf om internationaal succesvol te zijn

    vraag boek aan

Fiscale aandachtspunten voor uw familiebedrijf

Fiscaliteit is een belangrijk onderwerp voor elk bedrijf, maar veel familiebedrijven hebben ook nog te maken met speciale aandachtspunten.

Vragen bij overname en opvolging

De fiscale wet- en regelgeving stelt familiebedrijven voor ingrijpende dilemma’s. Met de juiste specialistische ondersteuning kunt u vragen beantwoorden als: moet ik het bedrijfsvastgoed in privé aan de onderneming verhuren of juist niet? Hoe voordelig is het om mijn onderneming te schenken? Houd ik zelf wel voldoende over? En: als schenken niet aan de orde is, welke mogelijkheden heb ik dan bij een overdracht?

Fiscaliteit binnen structuur familiebedrijf

Belastingen over bedrijfsvastgoed en beleggingen vormen een prominent aandachtspunt binnen de structuur van uw familiebedrijf. Zo spelen heel andere aspecten een rol wanneer de volgende generatie (of een externe partij) de onderneming niet geschonken krijgt, maar de koopprijs betaalt. Ook de combinatie van fiscaliteit en bedrijfsopvolging speelt bij veel familiebedrijven een grote rol, vooral sinds de fiscaal vriendelijke bedrijfsoverdracht uit de successiewet weer volop in de schijnwerpers staat.

Optimaal resultaat

De fiscalisten van BDO hebben jarenlange ervaring in het adviseren van familiebedrijven. We zijn uitstekend op de hoogte van de wet- en regelgeving, kennen de wettelijke termijnen voor een optimaal resultaat en houden de positie van uw onderneming binnen de familie altijd nauwlettend in het oog. We sparren graag met u over de toekomst, bijvoorbeeld over het aanpassen van uw bedrijfsstructuur, waar nodig. Zo helpen wij u om weloverwogen beslissingen te maken en verrassingen te voorkomen.

BDO kan u onder andere adviseren over:

  • Fiscale mogelijkheden van overdracht (bedrijfsopvolgingsregeling)
  • Fiscale aspecten bij beleggingen en vastgoed
  • Eigendomsstructuur en –strategie
  • Schenkingen
  • Inverdienregelingen

Meer informatie

Wilt u meer inzicht in de fiscale kansen en aandachtspunten bij een (toekomstige) bedrijfsoverdracht? Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met een van onze specialisten.

Of schrijf u nu in voor de BDO e-mailnieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken nieuwe perspectieven op thema’s zoals digitalisering, personeel en fiscaal nieuws. Meer dan 18.000 abonnees gingen u voor:

MELD MIJ AAN