• Dit is het geheim van de oudste familiebedrijven van Nederland

    vraag boek aan

Goed bestuur in het familiebedrijf

Ondernemerschap en goed bestuur staan ook binnen familiebedrijven regelmatig met elkaar op gespannen voet. De gemene deler van vrijwel alle ondernemers is dat ze snel willen schakelen en daarbij graag zo zelfredzaam mogelijk zijn. In die gedrevenheid kunnen ze nog weleens voorbijgaan aan thema’s die belangrijk zijn voor een goed bestuur, zoals transparantie, zorgvuldigheid, reflectie en controle. Maar wat is dan de juiste balans tussen familiebelangen en bedrijfsbelangen binnen een familiebedrijf? En hoe bewaak je die balans?

Bestuursstructuur

Een professioneel familiebedrijf kan door alle maatschappelijke ontwikkelingen - in het licht van integriteit en transparantie - niet zonder een degelijke bestuursstructuur. Hoe de verhoudingen binnen uw bedrijf ook liggen, goed bestuur is noodzakelijk om alle belangen - van familie, ‘nextgen’, eigenaren en het bedrijf zelf - op een evenwichtige wijze te waarborgen.

Wij kunnen u bij het bestuur van uw familiebedrijf helpen. Onze deskundige familiebedrijvenspecialisten hebben allemaal jarenlange ervaring met het adviseren van familiebedrijven. Hun kennis strekt zich uit over diverse terreinen, van financiën, juridisch advies, fiscale wet- en regelgeving tot psychologie. Kenmerkend voor onze manier van werken, zijn een pragmatische uitvoering en een persoonlijke benadering.

Begeleiding bij family governance

Heeft u advies nodig bij het professioneel besturen van uw familiebedrijf? Specialisten van BDO kunnen u ondersteunen bij:

Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met een van onze adviseurs.