• IT Risk Assurance

  Concrete antwoorden op actuele vragen

  Stel uw vraag

Uw partner voor alle IT risk vraagstukken

Informatietechnologie (IT) en digitalisering raken alles en iedereen. De impact hiervan op onze levens wordt iedere dag groter, zowel privé als zakelijk. Het overgrote deel van de wereldbevolking is inmiddels 24/7 online en de hoeveelheid beschikbare data is immens. Iedere organisatie, groot of klein, productie of dienstverlening, publiek of privaat, zal technologie moeten omarmen om succesvol te worden én blijven. 

Bij BDO Digital zijn we ervan overtuigd dat we nog maar aan het begin staan. Technologische ontwikkelingen rondom data, cloud, internet-of-things (IoT), artifical intelligence (AI) en robotisering (RPA) zorgen voor verdergaande digitalisering en hebben enorme impact. Deze ontwikkelingen vormen de basis van digitale transformatie en bieden organisaties veel nieuwe mogelijkheden om succesvol te zijn!

Concrete antwoorden op actuele vragen 

Het omarmen van technologie heeft ook een keerzijde, waarbij concurrentie, (keten)afhankelijkheden, risico’s en compliance-vereisten navenant exponentieel toenemen. Juist op dit punt is BDO Digital het expertisecentrum om hierin te ondersteunen. Hoe krijgt u zicht op de belangrijkste IT-risico’s en op welke wijze zijn die risico’s te beheersen? Hoe weet u of maatregelen goed zijn ingericht en dat u in het geval van incidenten juist kunt acteren? Hoe weet u of uw data beschikbaar, correct en vertrouwelijk zijn? Zomaar wat vragen die actueler zijn dan ooit en waar steeds vaker ook toezichthouders concrete antwoorden op verwachten.

De IT Risk Assurance specialisten van BDO Digital hebben  veel ervaring en een breed dienstenportfolio ontwikkeld en kunnen u helpen bij het verkrijgen van inzicht in uw IT-risico’s en grip op de kwaliteit van IT-beheersing. Met onze kennis en ervaring geven we u zekerheid over de kwaliteit van uw IT-beheersorganisatie of het doorvoeren van complexe veranderingen in IT. Wij koppelen onze expertise op het gebied van IT risk aan onze uitgebreide branche-expertise en voeren onze dienstverlening uit op basis van uw data, met behulp van moderne methoden en technieken. Dankzij deze aanpak kunnen wij u direct en gericht ondersteunen bij uw digitale wensen en uitdagingen.

Onze dienstverlening

De diensten van IT Risk Assurance richten zich primair op het onderzoeken, toetsen en/of beoordelen van IT-risico’s en IT-beheersingsmaatregelen. Onze specialisten begeleiden organisaties bij het verbeteren van de IT Risk-organisatie waarbij strategie, governance, processen, projecten of controls mogelijke onderwerpen kunnen zijn. De belangrijkste pijlers in de dienstverlening van IT Risk Assurance zijn:

Onze dienstverlening is breed toepasbaar op diverse branches, wij zijn gespecialiseerd in:  

 • Financial Services (banken, verzekeraars, vensioenfondsen, leasing, vermogensbeheerders);
 • Publieke sector (overheden, zorg, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties).
 • Technologie (IT service organisaties, SaaS-aanbieders, software development organisaties, datacenters)

De specialisten van BDO Digital:

 • Adviseren, ondersteunen, auditen en hanteren hierbij altijd een objectieve, onafhankelijke kijk op zaken;
 • Kunnen derdenverklaringen verzorgen, zoals ISAE 3000/ISAE 3402, (SOC1)/SOC2/SOC3, en daarmee zekerheid bieden als externe onafhankelijke partij die beoordeelt of een organisatie (of zijn leverancier) de bedrijfsvoering op orde heeft;
 • Denken met u mee en bieden IT-auditdienstverlening rondom uw IT-vraagstukken op het gebied van IT risk & compliance,  IT uitbesteding, IT & cloud assurance, cloud risk management, (internal) audit, privacy en security en data management;
 • Bieden ondersteuning bij privacy- en AVG-vraagstukken en kan deze onafhankelijk beoordelen.

Contact

Bij BDO kunt u rekenen op een gedreven team dat uw ervaringen vooropstelt. Wij helpen u graag met uw vraagstukken op lokaal niveau, waarbij wij gebruikmaken van de internationale kennis, ervaring en methodieken van BDO. Onze specialisten praten graag met u verder over de impact van relevante technologische vernieuwingen en de IT-risico’s binnen uw organisatie en markten. Zo creëren we kansen en zekerheden bij het beheersen van al uw digitale uitdagingen.

Bent u benieuwd hoe BDO u met uw (branche specifieke) IT-vraagstukken kan ondersteunen? Neem voor meer informatie, of voor een vrijblijvende kennismaking, contact op met een van onze specialisten. Of neem telefonisch contact op via (040) 269 81 11.