Uw jaarrekening gecontroleerd door BDO

Een gedegen accountantscontrole van uw jaarrekening is van groot belang. Hiermee schept u vertrouwen over uw financiële positie bij uw stakeholders – directie, bestuurders, toezichthouders, commissarissen, aandeelhouders, investeerders, financiers, crediteuren maar ook (potentiële) werknemers. Een accountantscontrole is meestal bij de wet verplicht, maar kan ook in de statuten zijn opgenomen (we onderscheiden wettelijke controles en statutaire controles). Soms is het een eis of voorwaarde van financiers, toezichthouders, investeerders of eigenaars van uw bedrijf. Tevens kan sprake zijn van een vrijwillige controle of een controle voor consolidatiedoeleinden ten behoeve van de moedermaatschappij.

De jaarrekeningcontrole van BDO staat voor kwaliteit en efficiëntie. We houden altijd vast aan een controlefilosofie met risicobeheersing als focus. Kenmerkend ook is dat we ons primair richten op aandachtspunten en risico’s die echt voor uw organisatie tellen; alleen de doorslaggevende factoren bepalen het controleproces. Dankzij deze aanpak weten we op elk moment of u nog in control bent en waar verbeter- en aandachtspunten liggen.

Innovatief op meerdere vlakken

In ons streven naar efficiënt werken, omarmen we innovatie op meerdere vlakken. Bijvoorbeeld bij:

  • IT audits met optimaal gebruik van data door inzet van Data Analytics en Process Mining; 
  • soft controls
  • uniforme Audit Process Tool (APT), het standaard systeem voor jaarrekeningcontroles binnen het wereldwijde BDO-netwerk. APT waarborgt een efficiënte en flexibele controle, óók over de landsgrenzen heen.

Met BDO als uw controlerend accountant krijgt u een kritische accountant met rechte rug. We zijn scherp waar het moet en denken mee waar mogelijk; we streven altijd naar praktische oplossingen. Onze teams worden geleid door partners met ruime ervaring als sparringpartner voor zowel directies als toezichthoudende organen (Raad van Toezicht/Raad van Commissarissen). We werken vanuit oprechte betrokkenheid bij uw organisatie. Een persoonlijke benadering, directe en open communicatie, aandacht, toegankelijkheid en bereikbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel. Zo zorgen we voor de beste prijs-kwaliteitverhouding en voorkomen we onaangename verrassingen.

Contact          

Zoekt u een accountant die oprecht betrokken is bij uw organisatie? Iemand die staat voor een persoonlijke aanpak en die uw jaarrekeningcontrole efficiënt en kwalitatief hoogwaardig uitvoert? Neem dan voor meer informatie contact op met onze specialisten.