Transities

Zorginstellingen en ziekenhuizen worstelen met talrijke ontwikkelingen. Zo zorgen teruglopende overheidsgelden en voortschrijdende marktwerking voor dalende inkomsten en financiële onzekerheid op de lange termijn. Ook veranderingen in wet- en regelgeving vragen uw aandacht, zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. Hoe blijft u financieel gezond in deze turbulente tijden?

Grip houden op kosten is essentieel, maar ad hoc besparingen hebben hooguit op de korte termijn effect. Hoe pakt u uw uitgaven gestructureerd aan? En welke maatregelen neemt u daartoe? Speciaal voor zorginstellingen ontwikkelde BDO het Grip op de krimp-programma. Daarin worden onderdelen als personeel, businessmodellen en slimmer werken geïntegreerd.

Contact

Wilt u advies en ondersteuning bij de vertaling van uw voornemens in concrete acties en structurele veranderingen? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met een van onze specialisten via telefoonnummer (088) 236 48 03 of stuur een e-mail.

Meer weten over verandercapaciteit bij zorginstellingen? BDO deed onderzoek en heeft een rapport uitgebracht met uitkomsten en adviezen.