Technologie in uw voordeel gebruiken

FinTech is de informatie- en communicatietechnologie die financiële dienstverleners inzetten om transacties en communicatie met hun klanten én tussen hun klanten onderling betrouwbaarder, veiliger, sneller en goedkoper te laten verlopen. FinTech beperkt zich daarmee niet tot de gevestigde financiële instellingen, maar strekt zich uit over een breed landschap van startups en traditionele bedrijven; allemaal met de gemene deler dat ze uiteenlopende IT-innovaties inzetten in hun eigen bedrijfsvoering en in het bedienen van hun klanten.

De vraag is wat die IT-innovaties betekenen voor uw governance, risicomanagement, compliance, en systemen. Hoe kunt u innovaties als continuous monitoring, robotic process automation (rpa), internet of things, zelflerende software, en distributed ledgers in uw voordeel gebruiken? BDO benadert IT-innovaties vanuit twee fundamentele concepten: ‘smart’ en ‘ability’.

Processen zonder menselijke tussenkomst

Smart betekent systemen zodanig (her)inrichten dat de processen die gebruikmaken van die systemen zichzelf automatisch, zonder menselijke tussenkomst, uitvoeren zodra aan bepaalde condities is voldaan. Denk aan het programmeren van een smart contract voor het automatisch in gang zetten van het leveringsproces van een goed aan een bepaalde klant, op het moment dat de betaling van die klant is ontvangen. Een administratieve robot kan vervolgens alle bijbehorende routinehandelingen zelfstandig uitvoeren.

Hogere kwaliteit

Ability betekent systemen zodanig (her)inrichten dat de individuen en organisaties die gebruikmaken van die systemen daardoor een hogere kwaliteit kunnen leveren. Voorbeeld is een systeem voor continuous monitoring, bij een klant van een accountantsorganisatie gebouwd om bij te dragen aan een efficiëntere controle. Op die manier kan de accountant beter zijn werk doen en dat scheelt de klant weer tijd (‘auditability’). Ook beschikt de controller bij die klant voortdurend over betrouwbare en tijdige informatie, waardoor zijn rapportages daadwerkelijk waarde toevoegen (‘controllability’).

Wat kan BDO voor uw organisatie betekenen op het terrein van FinTech?

BDO denkt met u mee bij het vormen van een visie; wij ontwerpen, organiseren en begeleiden de technische realisatie van IT-innovaties. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een administratieve robot, een distributed ledger, een systeem voor continuous monitoring, internet of things, zelflerende software, data-analyse of process mining; we bekijken IT-innovaties vanuit een totaalplaatje en schakelen op de juiste momenten specialisten in.

Wilt u bijvoorbeeld bepaalde processen minder fraudegevoelig maken? Om tot de gewenste procesverbetering te komen, kunnen we een combinatie inzetten van distributed ledgers, continuous monitoring, robotics en process mining.

Integrale benadering

Een klein team van deskundigen vormt uw aanspreekpunt bij BDO. Zij overzien het gehele speelveld en hebben uw problematiek perfect in het vizier. Achter deze deskundigen staat een grote internationale organisatie met specialistische kennis op velerlei gebied. Zo profiteert u van de kleinschaligheid van korte lijnen met de klant en de specialistische kennis om IT-systemen te (her)ontwikkelen. Systemen die voorbereid zijn op een toekomst waarin efficiëntie en wendbaarheid van levensbelang zijn voor organisaties.

Meer weten over hoe BDO uw organisatie op dit gebied van dienst kan zijn? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met een van onze specialisten.