Casper Hermans, CISA, MSc, RE, Partner IT Risk Assurance | BDO Digital

Casper Hermans

Partner IT Risk Assurance | BDO Digital

CISA, MSc, RE

(030) 284 98 00


Casper Hermans (1982) heeft ruime kennis in het beoordelen van en adviseren bij complexe (IT-) projecten, IT-systemen en IT-beheeromgevingen vanuit (IT) risicobeheersings- en compliance perspectief.
Binnen BDO richt hij zich op de IT Risk Assurance dienstverlening aan corporate clients, met name in de Financial Services (banken, verzekeraars, pensioenfondsen en financiële dienstverleners) en bouw. Daarnaast houdt hij zich bezig met complexe audit- en adviesvraagstukken op het gebied van IT risk management in brede zin.. Dit varieert van de organisatie van IT (IT Governance), interne beheersing in en rondom IT (Quality Assurance) en beheersing van IT-projecten (Project Assurance). Daarnaast is hij veelvuldig betrokken bij audit- en adviesvraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging (cybersecurity), privacy en data management.

Casper heeft specifiek ervaring in IT- audit & IT advies dienstverlening aan corporate profit organisaties met name in de (financiële) dienstverlening, automotive en bouw. Hij heeft verschillende klanten geholpen om hun IT-beheeromgeving te professionaliseren met in het bijzonder aandacht voor IT risk management. Daarnaast heeft hij ruime  ervaring met het uitvoeren van project-, privacy- en security audits in diverse sectoren.
Hij maakte in 2015 de overstap naar BDO. Daarvoor heeft hij 6 jaar als IT adviseur bij een Big-4 accountantskantoor gewerkt waar hij zich met IT-advies en IT-assurance vraagstukken bezighield. Casper heeft in zijn loopbaan op verschillende posities geacteerd , waardoor hij als adviseur op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau in staat is om een vertaalslag te maken tussen uw business en IT.