NBA monitor

In september 2014 heeft de werkgroep Toekomst accountantsberoep een rapport met hervormingsmaatregelen gepresenteerd die het vertrouwen in en de kwaliteit van de sector beogen te verbeteren. BDO realiseert zich dat deze maatregelen belangrijk zijn voor het herstel van het vertrouwen in de sector en is gestart met de implementatie hiervan. De maatregelen dragen bij aan de versteviging van de organisatie en het verder creƫren van een omgeving waarin kwaliteitsgericht handelen leidend is.

Naast de implementatie van de door de werkgroep Toekomst accountantsberoep voorgestelde maatregelen is BDO in 2015 een exclusieve strategische samenwerking met Nyenrode Business Universiteit aangegaan. BDO audit partners en senior managers volgen masterclasses en werken met Nyenrode aan business cases rondom de thema’s verandervermogen, cultuur en leiderschap. Gedurende het gehele traject is een externe Raad van Advies nauwlettend betrokken. Deze Raad van Advies is aangesteld om de ambities van het programma van BDO te ondersteunen en een klankbord te zijn.

'Tone-at-the-top'

De belangrijkste resultaten die BDO met de Partner Academy beoogt te bereiken zijn de verandering van de ‘tone-at-the-top’, het voorbeeldgedrag door en het verandervermogen van partners. De partners zijn een belangrijk voorbeeld voor de rest van de BDO organisatie, zij bepalen in belangrijke mate de tone-at-the-top. Een volgende stap in dit proces is de cultuurverandering bij onze medewerkers. Het is onze ambitie om belangrijke elementen uit de partner academie ook een plaats te geven in de trainingsprogramma’s voor onze medewerkers.

Voor een volledig overzicht van de maatregelen en de voortgang hiervan verwijzen wij naar de NBA Monitor Publiek Belang.