• Tax Risk Management

Professioneel advies bij uw interne fiscale processen

Tax risk management staat sinds de financiële crisis in de VS en Europa meer in de spotlights dan ooit. Belastingdiensten wereldwijd buigen zich kritisch over de fiscale risicobeheersing van grote ondernemingen en (semi-) publieke organisaties. Wist u dat bedrijven vaak helemaal niet beseffen dat ze niet aan de fiscale vereisten voldoen? Het komt ze in het gunstigste geval op een berisping te staan; meestal volgt een naheffing of boete. Ook de reputatieschade is vaak fors.

Een extra reden voor gedegen Tax risk management is de groeiende complexiteit van het internationale belastingstelsel en dat van Nederland in het bijzonder. Daardoor groeit de behoefte aan fiscale beheersing.

Tax risk management biedt ook kansen. Juist door die complexe regelgeving lopen ondernemingen fiscale subsidies of faciliteiten mis. Reden te meer dus om na te denken over Tax risk management.

Fiscale risicobeheersing in kaart

BDO kan u helpen de fiscale risicobeheersing binnen uw organisatie in kaart te brengen en te verbeteren, zodat u ‘in control’ bent. Onze specialisten toetsen uw fiscale positie aan de hand van kritische vragen, zoals:

  • Zijn uw fiscale processen vastgelegd?
  • Hanteert uw bedrijf een proactieve tax-strategie?
  • Wie zijn binnen uw organisatie verantwoordelijk voor de fiscale procesbeheersing?
  • Hebben zij wel de juiste kennis en ervaring? En zo nee, welke opleidingen hebben zij nodig?
  • Heeft uw organisatie überhaupt voldoende capaciteit voor gedegen Tax risk management?
  • Staat de fiscale procesbeheersing als punt op de agenda van de raad van bestuur?
  • Wordt het fiscale beheerssysteem binnen uw organisatie periodiek gecontroleerd?

Ons team van specialisten beschikt over alle kennis van fiscale risicobeheersing uit ons wereldwijde BDO-netwerk. Daardoor bent u bij ons gegarandeerd van het beste advies en efficiënt uitgevoerde projecten. De persoonlijke aanpak die u van BDO gewend bent staat daarbij centraal.

Contact

Wilt u weten hoe BDO u kan helpen bij uw interne fiscale processen? Neem dan contact met ons op.

Webinar

Op 10 maart en 7 april 2022 organiseert BDO een webinar over een het opzetten van een Tax Control Framework in de praktijk. Via onderstaande button kunt u zich aanmelden.

aanmelden webinar