• Loonbelasting en sociale zekerheid

Professioneel advies bij uw verloning, loonbelasting en sociale zekerheidsvraagstukken

Elke werkgever in Nederland betaalt loon, maar krijgt daarbij met steeds meer regels voor loonbelasting, sociale zekerheid, sectorindeling en aansprakelijkstellingen te maken. Bedrijven die ook in het buitenland actief zijn, krijgen daar vaak nog eens extra wet- en regelgeving bij. Ook het inhuren van flexwerkers en het uitbesteden van werk aan zzp’ers (de wet DBA) brengt extra risico’s met zich mee. Door de afgeschafte VAR-verklaring en de nieuwe Wet aanpak schijnconstructies (WAS) loopt u als opdrachtgever meer risico’s op boetes en naheffingen.

Bij BDO kunnen we u als werkgever met alle facetten van verloning, loonbelasting en sociale zekerheid helpen. Onze specialisten adviseren u graag bij vragen als:

  • Is mijn werkkostenregeling gunstig of behoeft deze aanpassingen?
  • Is mijn bedrijf wel in de juiste sector ingedeeld?
  • Mis ik geen loonkostensubsidies?
  • Kloppen mijn (inter)nationale verloningen?
  • Hoe verhelp ik mijn discussie met de Belastingdienst?
  • Beloon ik wel optimaal?

Onze aanpak

Bij BDO kunt u rekenen op de meest actuele kennis op het gebied van verloning, loonbelasting en sociale zekerheid. Onze specialisten adviseren niet alleen bij specifieke vraagstukken, maar delen hun kennis ook regelmatig in workshops over algemene, terugkerende thema’s. Denk daarbij aan de werkkostenregeling (WKR) en het werken met flexkrachten. Elk najaar nodigen wij onze klanten uit voor de Landelijke Actualiteitendagen. Daar komen zowel vakinhoudelijke ontwikkelingen als algemene thema’s zoals het arbeidsrecht en oudedagvoorzieningen, aan de orde.

Concreet kunnen onze specialisten u helpen met:

Is uw organisatie een uitzendbureau, detacheerder of payrollbedrijf? Of werkt u vaak of veel met ingeleend personeel? Wij zijn ook gespecialiseerd in de uitzendproblematiek.

Evenementen

Daarnaast verzorgen wij open en inhouse voorlichtings- en studiebijeenkomsten over actuele zaken, zoals de Werkkostenregeling en de wet DBA en werken met derden. In het najaar organiseren wij de Landelijke Actualiteitendagen, met al het nieuws op ons werkterrein. Maar ook het arbeidsrecht en de oudedagsvoorziening komen aan bod. Houd, voor een bijeenkomst in bij u in de buurt, onze evenementenkalender in de gaten.

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO u bij de verloning van uw personeel of andere loongerelateerde vraagstukken kan helpen? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met een van onze specialisten.