• Financials in transitie

    Hoe nemen ABN Amro, Rabobank, ING, AEGON en DeGiro de digitale hordeloop?

    Vraag magazine aan

Digitale Transformatie

Technologie raakt alles en iedereen. Stilstaan is geen optie. Of organisaties nu aan het begin staan van hun digitale transformatie, of inmiddels tot in alle haarvaten gedigitaliseerd zijn; technologische ontwikkelingen omarmen en blijven vernieuwen, is noodzakelijk voor het succes en voortbestaan van alle bedrijven. Iedereen moet mee. Op zijn minst. En hoe langer u wacht, hoe verder u achter de feiten aanloopt.

Nieuwe businessmodellen zetten de toon

Digitale transformatie beïnvloedt elke organisatie in elke sector; de impact van dit fenomeen is voelbaar in ieders dagelijks leven en op elke werkvloer. Denk aan stofzuigers zonder snoer, winkels zonder kassa en volledig geautomatiseerde distributiecentra. Nieuwe spelers en businessmodellen zetten de toon; of we nu een taxi bestellen, reizen boeken, appartementen verhuren, muziek luisteren of films kijken.  

En we staan nog maar aan het begin. Technologische ontwikkelingen als IoT, cloud, AI en robotisering komen nu pas echt op stoom. En daarmee is the sky the limit. De mogelijkheden nemen toe, zowel voor consumenten als organisaties. Iedereen is altijd en overal online. En niets is, bijvoorbeeld, makkelijker dan online bestellen en betalen.

Kansen en risico’s digitale transformatie

Die technologische vooruitgang en aanhoudende automatisering bieden organisaties vergaande mogelijkheden voor data-analyse en proces mining: instrumenten die kunnen helpen om (grillig) consumentengedrag te voorspellen en tijdig op dat gedrag in te spelen. Aan de andere kant brengt die technologie ook niet te onderschatten verantwoordelijkheden en risico’s met zich mee. Denk aan cyber security, privacywetgeving, compliancy en incompetente medewerkers.

Nieuwe dimensie: integraal 360° perspectief

Digitale transformatie biedt nieuwe perspectieven voor organisaties die streven naar slimmere bedrijfsvoering, groter concurrentievoordeel, new business, en aantrekkelijk werkgeverschap. Die kansen maximaal benutten en de risico’s minimaliseren, vereist een gestructureerde en integrale aanpak.

Bekijk hier ons 360° perspectief op digitale transformatie.

Meer weten? 

Geregeld worden er blogs geschreven door onze experts op het gebied van digitale transformatie.

Lees blogs