• Personeels- en salarisadministratie

Ondersteuning en advies bij vraagstukken rond HR en personeelszaken

Een heldere en foutloze personeels- en salarisadministratie is van vitaal belang voor elke organisatie. Dankzij verregaande automatisering en digitalisering breiden de mogelijkheden op dit vlak zich in rap tempo uit. De klassieke, papieren salarisstrook is een concreet voorbeeld. In plaats van in een envelop komt die nu meestal digitaal bij de werknemer terecht – vaak in een persoonlijk, online dossier.

Praktische vragen

Functioneert uw personeels- en salarisadministratie conform de moderne normen? Weet u zeker dat u alle onkostenvergoedingen en subsidies waarvoor u in aanmerking komt, ook maximaal benut? BDO kan u helpen met alle praktische vraagstukken rond HR en personeelszaken. Bijvoorbeeld:

  • Wanneer en hoe vaak kan ik de tijdelijke contracten van mijn werknemers verlengen?
  • Waar en hoe kan ik een vergoeding krijgen voor mijn werknemers met zwangerschapsverlof?
  • Wat zijn de fiscale regels voor de verstrekking van leaseauto’s voor mijn werknemers?
  • Hoe zorg ik dat ik de werkkostenregeling optimaal benut?

Ondersteuning op elk niveau

BDO kan u helpen met elk niveau van ondersteuning. Zo helpen we uw administrateur of controller desgewenst alleen met het bijhouden van gegevens en wijzigingen, maar nemen we net zo makkelijk à la minute uw salarisadministratie volledig over. Ook elke tussenvorm is mogelijk.

Tot slot zijn we er ook als adviseur voor u: onze medewerkers volgen de trends en ontwikkelingen in het HR-vak op de voet en kennen de wet- en regelgeving rond personeels- en salarisadministratie als geen ander. Zijn er wijzigingen op komst waar u van moet weten, dan informeren we u direct. Zo weet u zeker dat uw administratie aan de heersende regels en standaarden voldoet.

Contact

Wilt u weten wat BDO voor uw personeels- en salarisadministratie kan betekenen? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met onze medewerkers.

Wilt u meer weten over het goedkeuren van de door BDO aangemaakte loonaangifte? Download dan de instructie Werkgevershandleiding loonaangifte. Deze instructie is ook in het Engels beschikbaar.