ESG assurance

BDO heeft een brede expertise op het vlak van duurzaamheid en ESG (Environment, Social en Governance) . Onze ESG-professionals kunnen u ondersteuning bieden bij de transitie naar een duurzamer bedrijf, ESG reporting en bijbehorende assurance. Lees hieronder meer over wat wij op het gebied van ESG assurance voor u kunnen betekenen.

Waarom is ESG assurance belangrijk?

Net als bij een jaarrekening, vinden gebruikers van niet-financiële informatie het belangrijk dat deze informatie betrouwbaar is. De betrouwbaarheid kan vergroot worden door het uitvoeren van een audit door een onafhankelijke accountant. Daarnaast zal in de toekomst vanwege de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) een verplichting gelden om deze informatie te laten voorzien van assurance. BDO heeft ruime ervaring met het uitvoeren van assurance bij niet-financiële informatie.

Emissierapportage assurance

Veel ondernemingen rapporteren hun Co2 emissies op basis van het GHG Protocol of de Co2 prestatieladder. Deze rapportages worden gebruikt in offertes of aanbestedingen, maar ook voor externe rapportage over duurzaamheidsprestaties. Assurance bij de Co2 emissierapportage zorgt voor extra zekerheid en vertrouwen.

Green Bond and impact report assurance

Investeerders en asset managers willen meer standaardisatie zien in impact reporting door uitgevers van obligaties. Zo kunnen zij beter de impact van de portfolio’s inzichtelijk maken. Het toevoegen van assurance aan een Green Bond of impact rapport vergroot de betrouwbaarheid hiervan en van de investering.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze dienstverlening op het gebied van ESG assurance? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen u graag verder.