Landendesks

BDO ondersteunt en adviseert u bij alle aspecten van internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen

Het buitenland lonkt. Net als andere ondernemers ontplooit u steeds meer activiteiten over de grens. Inkoop, verkoop, maar ook partnerships of vestigingen in een ander land. De globalisering van de economie en nieuwe technologie zorgen ervoor dat de stap over de grens steeds makkelijker gaat.

Als bedrijf ziet en benut u groeikansen

U bent internationaal actief, omdat u groeikansen of nieuwe perspectieven ziet. Maar rondom internationaal ondernemen spelen altijd zaken die kunnen afleiden van de core business.  Zaken die u wél goed geregeld moet hebben. Denk aan arbeidsrechtelijke aspecten, fiscale kwesties en financiële zaken. Het zijn vaak lastige onderwerpen, juist omdat elk land eigen wetten en regels kent.

landendesk

Ons internationaal netwerk ondersteunt u

BDO ondersteunt en adviseert u bij alle aspecten van internationaal ondernemen. Zoals fiscale structurering, planning, risicomanagement en verslaglegging over de grens.

Wij helpen u graag!

Doet u al zaken in het buitenland? Of bent u van plan om dat te gaan doen? Wij helpen u graag!


Onze Nederland-België Desk heeft jarenlange ervaring in de begeleiding van Nederlandse en Belgische ondernemingen en natuurlijke personen die actief (willen) zijn in België of Nederland. Al meer dan 20 jaar geleden werd een adviesgroep opgericht tussen BDO België en BDO Nederland. Deze groep volgt alle kansen en nieuwe ontwikkelingen op de voet. Denk aan fiscale, juridische en boekhoudkundige begeleiding, advies bij personeelszaken en advies voor ‘Nederbelgen’. Voor u geen verrassingen! Ga voor meer informatie naar de website van BDO België.

China is een van de belangrijkste economieën als producent van consumentenproducten. Maar de laatste jaren ontwikkelt de Chinese economie zich ook in rap tempo naar een belangrijke kenniseconomie. De regio biedt vele mogelijkheden voor Nederlandse ondernemingen. Van handeldrijven met een Chinese onderneming, het opstarten van een (dochter) onderneming in China tot het overnemen van een bedrijf. Wij ondersteunen u hier graag bij. Dat doen wij samen met onze lokale collega’s van BDO China, Hongkong of Taiwan.

Duitsland is al jaren Nederlands belangrijkste handelspartner. Onze Oosterburen vormen voor Nederlandse bedrijven een enorme afzetmarkt. Maar, de (fiscale) regels en procedures in Duitsland wijken nog altijd flink af van die in Nederland. Ook kent ieder land eigen omgangsnormen en een eigen zakelijke cultuur. Bent u niet op de hoogte van de Duitse regels en normen? Dan kan u dat veel geld kosten. Of u kunt omzet mislopen. Onze Holland/Germany desk helpt u graag! 

Latijns-Amerika is steeds meer betrokken in de wereldeconomie en kent vele vrijhandelsverdragen. Hierdoor is internationale handel makkelijker dan ooit. Dankzij integratie en technologie is ook afstand steeds minder een belemmering. Of u nu een Europese onderneming bent die Latijns-Amerika wil binnenkomen, of een Latijns-Amerikaans bedrijf dat zaken in Europa wil doen, wij begeleiden u bij de fiscale, juridische en wettelijke systemen. U heeft geen zorgen over culturele verschillen en taalbarrières.

Contactpersonen