In deze editie leest u meer over btw plicht van de commissaris, proeftijd bij arbeidsrecht en digitale transformatie in de flowers en food sector. Heeft u vragen? Neem contact met ons op.
   
BDO nieuwsbrief
Nieuwe perspectieven van BDO
17 juli 2019

In deze editie leest u meer over de proefperiode in het arbeidsrecht, het klimaatakkoord en digitale transformatie in de flowers & food sector. Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Summercourse
 

Grip op het sociaal domein

De afgelopen periode heeft laten zien dat de decentralisaties in het sociaal domein veel geld kosten, dat er tekorten ontstaan en dat gemeenten moeite hebben om grip te krijgen. Tijdens onze Summercourse ‘Grip op het sociaal domein’ geven we u de handvatten om meer grip te gaan creëren. We duiken samen met u in de laatste ontwikkelingen, laten best practises zien en geven aan hoe u bezuinigingen op korte termijn kunt doorvoeren zonder daarbij het beleid al te veel geweld aan te doen. Bent u er op 27 augustus ook bij?

Meld u aan
nieuwe perspectieven
 
Actualiteiten jeugd-LIV & LIV 2019, 2020 en 2024Btw-plicht commissaris

Actualiteiten jeugd-LIV & LIV 2019, 2020 en 2024

Helaas nog geen duidelijkheid over btw-plicht commissaris

Recent zijn de uurloongrenzen van het jeugd-LIV voor 2019 bekend gemaakt en zijn ook wijzigingen aangekondigd voor het jeugd-LIV en het LIV voor 2020 en 2024.

Update over btw-plicht commissaris: uit beantwoorde Kamervragen blijkt dat er voorlopig nog geen beleid komt over de btw-plicht van de commissaris.

Lees meer
Lees meer
De proefperiode in het arbeidsrecht

Vuistregel € 2.400 toets Belastingdienst gestrand!

De proefperiode in het arbeidsrecht

De Hoge Raad heeft arrest gewezen in de procedure over de vraag of de toekenning van (bonus)aandelen als eindheffingsbestanddeel voor de werkkostenregeling mag worden aangewezen.

Een sollicitatiegesprek van 30 tot 60 minuten geeft echter niet altijd voldoende inzicht in de vaardigheden en persoonlijke eigenschappen van een sollicitant. Wat zijn de mogelijkheden voor werkgevers om eerst de proef op de som te nemen?

Lees meer
Lees meer
Antibelastingontwijkingswetsvoorstel – aanpak hybride mismatchesFiscale eenheid school en BV mogelijk

Antibelastingontwijkings wetsvoorstel – aanpak hybride mismatches

Fiscale eenheid btw tussen school en BV mogelijk

Antibelastingontwijkingswetsvoorstel (ATAD2) ingediend door SvF Snel bij Parlement. Wet bestrijdt hybridemismatches en introduceert documentatieplicht.

Op 5 juli jl. heeft de Hoge Raad geoordeeld dat tussen een school en haar dochtervennootschap een fiscale eenheid btw kan bestaan. Dit levert een btw-voordeel op voor de school.

Lees meer
Lees meer
Vervanging DBA-wet

Klimaatakkoord en fiscale bijtelling emissieloze auto van de zaak

Nieuwe maatregelen voor ZZP’ers; vervanging van DBA-wetgeving

Het onlangs gepubliceerde Klimaatakkoord omhelst ook het op termijn afschaffen van de gunstige fiscale bijtellingsregels voor CO₂-neutrale auto’s van de zaak. Per 1 januari 2020 verandert er al wat.

Minister Koolmees informeerde de Kamer over de voortgang van de ZZP-wetgeving, die de huidige DBA-wetgeving zal vervangen. Er ontstaat een kader van 3 hoofdmaatregelen.

Lees meer
Lees meer
De NTA7516 gaat over veilig ad-hoc communiceren met persoonlijke gezondheidsinformatie.

Postvak In (secure); de NTA7516 maakt het wel veilig.

Strikte voorwaarden ten aanzien van de btw-koepelvrijstelling

Een e-mail sturen of een appje, het gaat heel gemakkelijk en snel. Maar echt veilig is het nog niet. Als oplossing is er nu een norm die zegt wat wél veilig is, de NTA7516.

Koepelorganisaties hoeven onder voorwaarden geen btw te berekenen aan hun leden. Wij gaan in op recente ontwikkelingen.

Lees meer
Lees meer

Digitale transformatie in de flowers- & foodsector

In deze uitgave over digitale transformatie bespreken experts de ingrijpende technologische veranderingen die de flowers- & foodsector te wachten staan. Ook leest u hoe volop ingezet wordt op IT bij broederij Pas Reform en Fleurametz.

Download
Blogs
 

Administratieve systemen in tijden van digitale transformatie

Het Cybersecurity Beeld Nederland 2019: wat u moet weten

Bij verrassend veel grote organisaties zijn de salarisadministratie en personeelsadministratie gescheiden werelden. Waarom is het waardevol die werelden samen te brengen? 

De digitale dreiging in Nederland blijft stijgen; een digitale aanval kan flinke gevolgen hebben voor de Nederlandse economie.

Lees blog
Lees blog

Lessen in vastgoedverduurzaming: gigajoule-prijs onderhandelbaar

Pensioenfondsen & digitale transformatie: risicobeheersing bij uitbesteding en technologische innovatie

Vastgoedverduurzaming is voor elke woningcorporatie een urgent en tijdrovend thema. In een reeks blogs en een factsheet delen we graag onze inzichten van het afgelopen jaar.

Pensioenfondsen & digitale transformatie: risicobeheersing bij uitbesteding en technologische innovatie.

Lees blog
Lees blog

Wat interim executives kunnen betekenen voor mkb en familiebedrijven

Steeds meer bedrijven zien de noodzaak in van interim executives. Voorwaarde is wel dat u als DGA de sturing (gedeeltelijk) los kan laten.

Lees blog

Academy Zorg

Bent u een zorgfinancial die graag het overzicht behoudt in dit veranderende zorglandschap? Wilt u zich op uw niveau doorontwikkelen op het terrein van financiën en bedrijfsvoering in de zorg? BDO heeft speciale opleidingsprogramma’s - in de vorm van leergangen - ontwikkeld voor financials in de zorg; niet alleen gericht op het informeren, maar juist ook op het begeleiden van u als zorgfinancial in transitie.  

Meld u aan
nieuwe
perspectieven
BDO
Stripe
Contact - Gegevens wijzigen - Afmelden