Ricardo de Jong, Mr., Manager Belastingadvies

Ricardo de Jong

Manager Belastingadvies

Mr.

020 54 32 100


Ricardo de Jong studeerde fiscaal recht aan de Universiteit Leiden. Van 2011 tot 2018 werkte hij in de nationale belastingadviespraktijk van een top-10 belastingadvieskantoor. In 2018 heeft Ricardo de overstap naar BDO gemaakt. Hij is als manager Belastingadvies verbonden aan de bouw- en vastgoedpraktijk van BDO.

In zijn dagelijkse praktijk richt Ricardo zich hoofdzakelijk op (vastgoed)beleggingsfondsen. Hij is werkzaam voor binnen- en buitenlandse fondsbeheerders met beleggingen in Nederland, Europa en de Verenigde Staten. Naast een groot aantal bij de AFM geregistreerde fondsbeheerders adviseert Ricardo ook partijen die onder volledig toezicht van de AFM opereren. In dat kader werkt Ricardo nauw samen met de Financial Regulatory-praktijk van BDO Legal.

Sinds 2019 is Ricardo tevens als bestuurslid verbonden aan de Vereniging Eigenaren Binnenstad Haarlem. Deze belangenvereniging zet zich bij de gemeente Haarlem en andere stakeholders in voor de belangen van vastgoedeigenaren in de Haarlemse binnenstad.

Artikelen
Een eigen beleggingsfonds lanceren? Vier belangrijke aandachtspunten! - Vastgoedjournaal.nl 
Fiscaal transparant fonds? Vergeet geen toestemming te vragen! - Vastgoedjournaal.nl 
De herinvesteringsreserve in coronatijd - Vastgoedjournaal.nl
Naar een groene fiscale beleggingsinstelling? - Vastgoedjournaal.nl 
Extra toezicht AFM op naleving Wwft door beleggingsfondsen - Vastgoedjournaal.nl 
Transformatiewoningen: 2% of 6% overdrachtsbelasting? En let op btw! - Vastgoedjournaal.nl