Maurice Koetsier, MSc, RE, Senior Manager IT Risk Assurance | BDO Digital

Maurice Koetsier

Senior Manager IT Risk Assurance | BDO Digital

MSc, RE

(030) 284 98 00


Maurice Koetsier (1989) heeft ruime kennis in het beoordelen van en adviseren bij complexe (IT-) projecten, IT-systemen en IT-beheeromgevingen vanuit (IT) risicobeheersings- en compliance perspectief. Binnen BDO richt hij zich op de IT Risk Assurance dienstverlening aan corporate clients, met name in de financiële dienstensector (banken, verzekeraars, pensioenfondsen en financiële dienstverleners). Daarnaast houdt hij zich bezig met complexe vraagstukken op het gebied van IT risk management in brede zin. Dit varieert van informatiebeveiliging (cybersecurity), data privacy en data management tot interne beheersing op het gebied van IT.

Maurice heeft specifieke ervaring opgedaan in verschillende sectoren, waaronder de financiële dienstverlening, retail- en energiesector. Hij heeft verschillende klanten geholpen om hun IT-beheeromgeving te professionaliseren met in het bijzonder aandacht voor IT risicomanagement. Daarnaast heeft hij ruime ervaring met het uitvoeren van privacy- en security audits in diverse sectoren en is hij intensief betrokken geweest bij het opstellen van het Privacy Control Framework (PCF) van NOREA.

Hij maakte in 2018 de overstap naar BDO. Daarvoor heeft hij 6 jaar als IT adviseur bij een Big-4 accountantskantoor gewerkt waar hij zich met IT-advies en IT-assurance vraagstukken bezighield. Maurice heeft in opdrachten op verschillende posities geacteerd , waardoor hij als adviseur op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau in staat is om een vertaalslag te maken tussen uw business en IT.