Koos van der Kemp, Mr., Partner Belastingadvies | Head of Tax Risk Management

Koos van der Kemp

Partner Belastingadvies | Head of Tax Risk Management

Mr.

(010) 242 46 00


mr. Koos van der Kemp (1977) is sinds 2000 in dienst en Tax Partner bij BDO Rotterdam. Na zijn studie fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft Koos ruim 15 jaar ervaring opgedaan als fiscaal adviseur. Voorts heeft hij de Tax Assurance opleiding aan de Nyenrode Business Universiteit afgerond.

Koos is gespecialiseerd in tax risk management services. Deze diensten bestaan uit tax process management, tax control frameworks, tax assurance, tax accounting en tax due diligence. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkelingen rondom het horizontaal toezicht. In dat kader assisteert Koos regelmatig ondernemingen over hun fiscale procesbeheersing (“in control” management). Ook fiscale due diligence behoort tot zijn expertise. Tevens heeft hij concrete ervaring met tax control frameworks en hoe deze op praktische wijze in te bedden in de organisatie. 

Koos is hoofd van het BDO tax risk management team en lid van de Tax Assurance commissie van de NOB, de Nederlandse beroepsorganisatie van belastingadviseurs. Daarnaast is Koos lid van de internationale tax due diligence committee van BDO en geeft hij cursussen op het gebied van due diligence.